31 Jan 2012

Jawatan "O" siapa cepat dia dapat...
chedet31 Jan 2012 0 Komentar

Macam -macam dah ada sebelum ni, PERKASA, PRIBUMI, KITA, MAKHAL SAKTI, .... bla.. bla.. berapa banyak daa... tapi org ramai tahu bendera mereka itu condong kemana!!!!!!!
Hasan Ali Tubuhkan 'Jati' Untuk Teruskan Perjuangan SHAH ALAM: Bekas anggota PAS, Datuk Dr Hasan Ali akan menubuhkan badan bukan kerajaan (NGO) dinamakan 'Jati' untuk meneruskan agendanya memperjuangkan agama Islam, hak orang Melayu dan raja-raja Melayu. "Secara peribadi orang tanya saya nak sertai Umno atau PKR (Parti Keadilan Rakyat)...saya nak katakan, saya tidak akan sertai mana-mana parti politik, saya akan sertai NGO yang namanya Jati," katanya kepada pemberita di sini. Beliau yang ditemui selepas berceramah di Seksyen 17 malam Isnin,turut mengakui masih sayangkan PAS dan mahu membantu parti itu menghapuskan golongan 'parasit' yang cuba merosakkan perjuangan asal PAS. Sejak dipecat dari PAS pada 8 Januari lepas, spekulasi tersebar luas bahawa bekas anggota exco kerajaan negeri Selangor itu akan menyertai Umno. Mengulas mengenai Jati, bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu berkata NGO tersebut akan dilancarkan pada 21 Februari ini. Beliau turut mengajak NGO lain untuk bergabung dengan Jati bagi membentuk 'kuasa ketiga' yang diharapkan dapat mengimbangi kehadiran Barisan Nasional dan pakatan pembangkang pada pilihan raya umum ke-13. Ditanya sama ada kuasa ketiga itu akan menyokong parti memerintah, Hasan berkata, perkara tersebut belum diputuskan. "Kita adalah kuasa ketiga kalau bertanding pun atas nama kuasa ketiga dan kita tak kisah sama ada kita bertanding bersama atau tidak bersama dengan mana-mana parti politik," katanya. - BERNAMA

PERUTUSAN KP PEMUDA PAS WP SEMPENA HARI WILAYAH
abu nu'man 0 Komentar

Selamat Hari Wilayah Persekutuan 2012
KUALA LUMPUR telah diisytiharkan sebagai sebuah bandaraya pada 1 Februari 1974. Sempena merayakan Hari Wilayah yang ke-37 pada 1hb Februari 2012, Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan (DPPWP), mengucapkan Selamat Menyambut Hari Wilayah Persekutuan kepada seluruh warga Wilayah Persekutuan di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan. Sesungguhnya, di bumi Wilayah Persekutuan inilah kita bersama-sama menuai jasa bakti bagi membangunkan sebuah negeri yang menjadi mercu tanda kemegahan rakyat Malaysia.

Umum mengetahui bahawa Wilayah Persekutuan khususnya Kuala Lumpur adalah ibu negara Malaysia. Sebagai ibu negara di sebuah negara maju, ia menjadi tumpuan baik rakyat Malaysia sendiri mahupun pelancong dari luar. Wilayah Persekutuan adalah model kepesatan kemajuan negara lambang kemodenan Malaysia.

DPPWP mengucapkan takziah dan jutaan terima kasih ke atas keluarga Allahyarhamuha YB Dr Lo’ Lo’ Hj Ghazali ahli Parlimen PAS di Titiwangsa juga merupakan AJK Dewan Muslimat PAS Pusat juga AJK di dalam PAS Pusat. Jasa yang telah beliau curahkan di dalam PAS menyebabkan pemergiannya pada 17 Julai yang lalu amat dirasai oleh warga PAS dan juga rakyat Titiwangsa.

Allahyarhamuha Dr. Lo' Lo' pernah menyatakan masalah yang besar sekali di hari wilayah pada tahun yang lalu iaitu masalah pendatang haram. Untuk menangani masalah ini, Allahyarhamuha Dr. Lo' Lo' telah banyak kali menulis surat aduan kepada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) untuk membawa perhatian pihak berkuasa kepada masalah ini yang kini telah bertambah teruk.

Kebanyakan pendatang haram ini telah membuka gerai perniagaan tanpa lesen di kaki lima Jalan Chow Kit. Di Pasar Chow Kit pun mereka membuka gerai perniagaan yang tidak berlesen di mana kebanyakan dari mereka menjual buah-buahan. Perbuatan membuka gerai perniagaan di kaki lima adalah salah di sisi undang-undang tetapi tiada tindakan yang diambil oleh pihak berkuasa untuk menyita gerai-gerai yang tidak berlesen ini.

DPPWP juga mendapati selain maslah kesesakan lalu lintas, masalah jenayah juga semakin berleluasa di sekitar Kuala Lumpur. Di Bukit Bintang sebagai contoh merupakan tumpuan para pelancong dan ahli perniagaan dan usahawan negara asing memandangkan lokasi Golden Triangle adalah ‘business district’ yang terkenal sekali di Kuala Lumpur.

Kes ragut dan rompak kerap berlaku menyebabkan seolah-olah bandaraya Kuala Lumpur ini merupakan bandaraya yang tidak selamat. Ini menjejaskan imej Kuala Lumpur sebagai sebuah bandaraya yang selamat dimana para pelancong boleh berjalan-jalan makan angin dengan selamatnya pada waktu malam.

DPPWP amat mengharapkan pihak Kementerian agar segera mensejahterakan penduduk di ibu kota daripada pelbagai masalah jenayah serta gejala sosial yang menimpa anak-anak muda. DPPWP bersedia duduk semeja dengan pihak Kementerian dan agensi kerajaan bagi merundingkan pelbagai bentuk pendekatan supaya masalah ini dapat di bendung serta memperbanyakan aktiviti bermanfaat dan pengisian rohani bagi mengisi masa anak-anak muda.

Sempena Sambutan Hari Wilayah ini, DPPWP mengharapkan sokongan rakyat terhadap PAS dan PR terus meningkat menjelang PRU-13 dan kita menawarkan pakej Negara Berkebajikan sebagai alternatif rakyat dalam menolak Umno-BN. Dalam bahagian polisi-polisi umum, Negara Berkebajikan akan melihat dan menambahbaik polisi-polisi sedia ada termasuk dalam polisi politik, ekonomi dan sosial.

Melihat pentadbiran kerajaan sekarang hanya berkonsepkan 'kekayaan negara berpusing kepada orang tertentu sahaja' sedangkan rakyat terus terseksa. Sepatutnya harta kekayaan negara disalurkan kepada rakyat selain digunakan untuk pembangunan negara, malah jika kerajaan ingin mencari sumber pendapatan maka cukai perlu dikenakan tetapi tidak semua rakyat perlu membayar cukai. Oleh sebab itulah Pakatan Rakyat ingin memansuhkan terus tol kerana rakyat yang tidak sepatutnya dikenakan cukai juga turut terbeban pembayaran tol, inilah yang dijanjikan di dalam Buku Jingga serta konsep negara berkebajikan PAS.

10 agenda yang ditawarkan PAS menyentuh aspek kerajaan beramanah, adil dan bersih, masyarakat penyayang, aman dan bersatu, serta ekonomi mampan, seimbang dan saksama. Selain itu, Konsep Negara Berkebajikan juga menyentuh mengenai pendidikan berkualiti, perkhidmatan kesihatan yang cekap dan berkualiti, kebajikan langsung, menyeluruh dan mesra rakyat serta keluarga harmoni, bahagia dan bermoral.

Akhir sekali saya mendoakan kesejahteraan dan kebaikan buat semua warga Wilayah Persekutuan yang menyambut Hari Wilayah Persekutuan pada 1 Februari 2012. Semoga kita terus hidup dengan budaya dan suasana yang tenteram, sihat dan aman di Malaysia ini. DPPWP mengharapkan supaya rakyat Wilayah Persekutuan terus menolak BN dan pilih PAS-Pakatan Rakyat pada PRU-13 nanti.

Kamaruzaman Mohamad
Ketua Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan
Sempena sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2012

TG HADI AWANG KONSULT DENGAN NAKHAEI SEBELUM UMUM TARIK DIRI BERTANDING PRU???
abu nu'man 4 Komentar

KUALA LUMPUR, 31 Jan - Bekas naib presiden PAS, Datuk Nakhaei Ahmad (gambar) percaya Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyatakan pendirian untuk tidak bertanding pada pilihan raya umum ke-13 kerana tidak boleh berkompromi lagi dengan Pakatan Rakyat.


Nakhaei menegaskan Presiden PAS itu tidak boleh lagi bertolak ansur dengan perkara-perkara yang bercanggah dengan dasar parti itu namun diterima parti komponen Pakatan Rakyat, PKR dan DAP.

"Saya rasa pembawakan Pakatan Rakyat banyak bercanggah dengan dasar dan perjuangan PAS, yang mana kalau kita lihat PAS terpaksa bertolak ansur dan mengalah dalam banyak perkara.

"Saya rasa Hadi sudah tidak boleh lagi berkompromi dalam perkara itu tapi oleh kerana golongan liberal PAS semakin berkuasa dan menyokong Pakatan Rakyat, Hadi berada dalam bermasalah dan terpaksa menyatakan pendirian itu," katanya.

... mungkin Datuk Nakhaei ada ilmu firasat yang boleh baca isi hati orang...huhuhuhuhuh

NASMI PENULIS LIRIK AWAN NANO BAKAL KELUAR PKR
abu nu'man 0 Komentar

PETALING JAYA: Penulis lirik lagu Awan Nano, yang menjuarai Anugerah Juara Lagu Ke-26, semalam (Ahad) Nasmi Hashim atau lebih dikenali sebagai Buddhi Hekayat berkata beliau tidak menggunakan bidang seni sebagai medium untuk berpolitik walaupun beliau terlibat dalam bidang tersebut secara langsung.
Nasmi kini memegang jawatan sebagai Ketua Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) Parit Sulong, Johor.

Menurut penulis lirik itu, dalam berkarya apa yang menjadi keutamaannya ialah menyampaikan mesej berunsur kemanusiaan dan mampu memberi kebahagiaan kepada orang lain yang mendengarnya.

“Seni masih lagi medium terbaik untuk saya menyampaikan mesej kemanusiaan.

“Saya berkarya untuk semua orang, saya tak buat lagu untuk satu parti atau mana-mana parti tertentu,” katanya ketika dihubungi mStar Online, Isnin.

Justeru katanya, lagu Awan Nano yang bermaksud ‘pelindung’ dan karya-karyanya yang lain turut mempunyai unsur-unsur kemanusiaan selari dengan prinsip penulisannya.

Lirik lagu tersebut katanya dicipta lebih kurang tiga tahun yang lalu sebelum diserahkan kepada komposer.

Lagu itu dinyanyikan oleh juara Akademi Fantasia Ke-7, Hafiz turut mengungguli dalam kategori vokal terbaik. Melodi lagu tersebut adalah ciptaan komposer terkenal M.Nasir.

Nasmi berkata, beliau sebenarnya sudah terlibat dalam bidang seni dan penulisan bukan baru tetapi kira-kira 15 tahun yang lalu dan tidak menganggap berpolitik sebagai halangan untuk berkarya.

“Kerja seni saya melampaui parti dan saya tak jadikan parti sebagai halangan.

“Parti sebagai wadah untuk saya bergerak, itu sahaja,” katanya.

Malah, beliau turut menegaskan nama pena Buddhi Hekayat yang digunakannya sekarang dalam bidang seni juga bukan bertujuan untuk menyembunyikan identitinya sebagai ahli politik daripada diketahui umum.

“Dalam dunia penulisan nama pena adalah perkara biasa. Lima belas tahun saya dalam bidang seni, lima belas tahun jugalah saya guna nama yang sama ini,” ujarnya lagi.

Mengulas lanjut penglibatannya dalam bidang politik, beliau berkata selepas PKR berjaya pada pilihan raya umum 2008 yang lalu yang menyaksikan parti tersebut berjaya menguasai beberapa buah negeri, beliau lebih banyak memberi tumpuan kepada bidang seni.

“Nak kata saya berpolitik sepenuh masa pun tidak juga. Tugas saya agak kurang. Saya sukakan cabaran.

“Banyak yang saya sudah cuba dalam usia muda. Saya menulis, saya ceburi bidang politik. Sama jugalah orang seni yang sudah tua, dan mereka beralih ke politik,” jelasnya.

Ditanya adakah beliau bimbang kerjayanya dalam bidang seni akan terganggu selepas masyarakat mengetahui tentang diri dan latar belakang politiknya, beliau menjawab:

“Saya lebih senang orang kenal saya sebagai orang yang mahu beri kesenangan dan kebahagiaan kepada ramai orang dengan karya-karya saya.

“Dalam politik pun pandangan saya lebih kepada manusiawi, bukan matlamat untuk bermusuh atau merebut kuasa.”

BRAHIM ALI KENA SOUND DENGAN MCA & GERAKAN....HUHUHUHUHU
abu nu'man 4 Komentar

Isu terbaru yang dimainkan oleh akhbar cina nampak panas sehari dua sehingga pimpinan MCA & Gerakan menempelak tindakan Brahim Katak yang TOLOL... Walaupun Brahim Ali telah menipu bahawa tindakannya memberikan wang dalam sampul berwarna putih kerana kehabisan sampul merah. Dakwa si katak jangkaan awal hanya 500 yang hadir tetapi sambutan luar jangka yang hadir melebihi 1000 orang... itu yang tak cukup angpow tue... tapi tak tau le dia beli kat mane???


Gerakan Tuntut PERKASA Mohon Maaf Atas Pemberian Angpow Dalam Sampul Warna Putih

Gerakan meminta PERKASA memohon maaf kerana menghina masyarakat Cina dengan pemberian angpow dalam sampul putih pada majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina oleh pertubuhan itu semalam.

Naib presiden Gerakan, Datuk Mah Siew Keong berkata pemberian angpow dalam sampul putih pada Tahun Baru Cina - sebagai festival kegembiraan - menunjukkan presiden PERKASA Ibrahim Ali tidak sensitif dan tidak ikhlas.

Putih dianggap sebagai warna yang digunakan dalam upacara kematian dalam adat resam kaum Cina.

"Sebagai ahli Parlimen dan berada dalam politik untuk bebeberapa tahun, Ibrahim masih tidak tahu kebudayaan kaum lain dan sebab itu dia terus mengeluarkan banyak kenyataan tanpa berfikir," katanya dalam kenyataan di sini.

Dalam pada itu, timbalan presiden PERKASA Datuk Abdul Rahman Bakar berkata oleh kerana jumlah hadirin yang besar pada majlis itu di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru di sini, pihaknya kehabisan sampul berwarna merah dan terpaksa memberi angpow dengan menggunakan sampul warna putih.

Dalam perkembangan berkaitan, Setiausaha Agung Pemuda MCA, Datuk Chai Kim Sen berkata tindakan PERKASA itu tidak menghormati budaya dan adat resam kaum Cina.

Katanya Ibrahim harus bertindak atas kepentingan rakyat dan memahami masyarakat pelbagai budaya dan pantang larang setiap kaum dan agama.

"Tidak dapat diterima bahawa tidak tahu boleh dijadikan sebagai alasan," katanya dalam kenyataan. - BERNAMA

... lain kali belajar budaya orang... jangan duk melayu siang malam....

ADA APA PADA GELARAN
abu nu'man 1 Komentar

Aziz Bari digugur gelaran profesor


KUALA LUMPUR 30 Jan. - Bekas pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Dr. Abdul Aziz Bari tidak boleh lagi menggunakan status profesor kerana ia gugur secara automatik setelah beliau menamatkan perkhidmatan dengan institusi pengajian tinggi itu.

Pengarah Bahagian Komunikasi Korporat UIAM, Abdul Rahim Ahmad berkata, sebarang aktiviti Abdul Aziz selepas ini juga tiada kaitan dengan universiti itu.

Namun katanya, Abdul Aziz masih boleh menggunakan status profesor jika ada universiti lain melantiknya ke jawatan itu.

''Pensyarah yang tamat perkhidmatan dari mana-mana institusi pengajian tinggi awam, tidak boleh menggunakan status profesor kerana ia gugur secara automatik.

''Dengan penjelasan ini, saya harap, semua pihak dapat mengetahui gambaran sebenar tentang Abdul Aziz dan berharap sebarang aktiviti beliau selepas ini tiada kaitan dengan UIAM," katanya di sini hari ini.

... hebat sangatkah gelaran itu??? Fikir-fikirkanlah...

KELUARGA SHAHRIZAT DICABAR ISYTIHAR GAJI... ADA BERAN?
abu nu'man 0 Komentar

DAP hari ini mencabar ahli-ahli keluarga Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil supaya mengisytiharkan gaji sebenar bagi menangkis dakwaan bahawa mereka diberi pendapatan lumayan sebagai eksekutif Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC).


Menurut Lim, meskipun keluarga berkenaan menafikan dakwaan bahawa mereka dibayar gaji berjumlah RM215,000 sebulan, namun mereka belum membekalkan angka yang sebenar.

Sebagai contoh, kata Lim, setakat ini walaupun keluarga Shahrizat yang juga menteri wanita, keluarga dan pembangunan masyarakat itu menafikan mereka menerima RM215,000 sebulan, jumlah gaji sebenar mereka tidak didedahkan.

Sebelum ini dilaporkan suami Sharizat, Datuk Mohammad Salleh Ismail didakwa dibayar RM100,000 gaji bulanan sebagai pengerusi NFC.

Anak pasangan itu yang berusia 31 tahun, Izmir pula dikatakan mendapat RM45,000 sebulan sebagai pengarah eksekutif,. Seorang lagi anak lelaki mereka, Wan Shahinur Izran, 27 yang dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif mendapat RM35,000 sebulan manakala anak perempuan mereka yang berusia 25 tahun, Wan Izzanah Fatimah pula didakwa dibayar RM35,000 sebulan sebagai seorang lagi pengarah.

30 Jan 2012

NASIHAT DPPWM BUAT BLOGGER DI WILAYAH PERSEKUTUAN
abu nu'man30 Jan 2012 4 Komentar

Salam Perjuangan,

Blog dan kuasa atau pengaruh alam siber yang disebarkan melalui Internet telah dipergunakan dengan cukup berkesan oleh parti-parti politik terutama yang tidak menganggotai gabungan dalam Barisan Nasional (BN). Namun kemunculan laman-laman sesawang PR telah sedikit sebanyak merobah suasana dan keberadaan pengaruh politik terutama di kalangan golongan muda dan terpelajar.

Momentum kebangkitan blogger pada masa ini semakin meningkat namun mereka masih lagi tidak mencipta jaringan yang kuat sesama sendiri dan tidak lagi mampu menyusun serangan yang lebih berkesan. Ibarat permainan bola sepak yang mana prestasinya bagus tetapi belum mampu menjaringkan gol akibat tidak ada persefahaman yang kukuh di kalangan mereka.

Amat sayang sekiranya terdapat pengendali blog yang tidak mengemaskini laman blog mereka menyebabkan pengaruh terhadap blog tersebut semakin pudar dan akhirnya lenyap begitu sahaja.

Dibawah ini ana paparkan laman blog (terkini) pemuda PAS di Wilayah yang tidak dikemaskini ....

Dewan Pemuda Pas Putrajaya


 Dewan Pemuda Pas Lembah Pantai
Dewan Pemuda Pas Kawasan Batu

Dewan Pemuda Pas BTR

Dewan Pemuda Pas Kepong

Apapun tahniah buat DPP Segambut kerana meneruskan usaha ini.
Dewan Pemuda Pas Segambut

Justeru, saranan kepada semua blogger Pemuda PAS di Wilayah Persekutuan agar dapat mengemaskini blogger dengan segala informasi dan maklumat serta menjawab tomahan dari pihak BN dalam menghadapi PRU 13 yang bakal menjelma tidak lama lagi.Semoga tangan kita akan menjadi saksi kepada penat lelah kita semua menghasilkan jawapan dan membalas serangan yang dibuat oleh para munafiq, fasiq dan kafir harbi yang jelas tidak mahu melihat kemakmuran berkekalan di bumi bertuah ini. Sehingga kita akan mendapat hasil perjuangan ini di akhirat kelak Insya Allah.


...TAKBIR!!!....

HASAN BAKAL BERGABUNG DGN EZAM & UMMI : DEDAHKAN SIAPA ANWAR
abu nu'man 5 Komentar


Hasan Ali dalam kenyataannya akan mendedahkan salahlaku buruk perangai pemimpin pakatan rakyat terutamanya Azmin dan Anwar jika Azmin terus mencabarnya melakukannya.

Hasan mendedahkan beliau juga mempunyai bukti-bukti kukuh berhubung salah laku pemimpin PR lebih-lebih lagi Azmin Ali dan Anwar Ibrahim, menerusi pemberi maklumat dalam gabungan tersebut... (siapakah 'gabungan' tersebut???

Salahlaku yang akan didedahkan akan mengaibkan seseorang pemimpin kanan pakatan rakyat."jangan paksa saya mendedahkan semuanya nanti awak juga yang malu" kata Hasan kepada Azmin

"Bukan niat saya untuk mengaibkan sesiapa, tetapi andainya saya ditolak ke dinding, barangkali maklumat-maklumat tersebut boleh dijadikan senjata ampuh untuk mempertahankan diri.

"Ini kerana sesetengah daripada maklumat tersebut boleh mengundang keaiban kepada individu dan parti seperti yang heboh sebelum ini," kata Hassan lagi.

Ayat sebegini jugalah yang sering diulang-ulang oleh Ezam Md Nor dan Ummi Hafilda bagi mendapatkan publisiti murahan.

USTAZ NASA BUAT LAPORAN POLIS
abu nu'man 2 Komentar

(poster yang meletakkan wajah Ust. Nasarudin)

Ustaz Nasharudin Mat Isa telah membuat laporan polis semalam berikutan penggunaan gambar beliau pada poster dan banner satu program ceramah politik pada 31 Januari 2012 (Selasa) yang dianjurkan Persatuan Perajurit Daerah Hulu Langat (bila masa perajurit ada persatuan kawasan? ) yang turut menampilkan Dr. Hasan Ali sebagai penceramah utama. Ceramah tersebut difahamkan akan diadakan di Balai Pahlawan, BB Bangi. Walaupun nama Ustaz Nasha tidak dibariskan dalam para penceramah pada malam itu nanti, namun penggunaan gambar beliau telah mengundang cakap-cakap yang beliau akan turut sama hadir pada malam tersebut.


Ustaz Nasa menegaskan akan terus bersama PAS. Kita hargai usaha Ustaz Nasa dalam membersihkan nama beliau daripada dikaitkan dengan program ceramah yang bertujuan menyediakan platfom kepada Hasan Ali untuk membelasah PAS dan Pakatan Rakyat.

Namum, sekiranya bukan kerana kelakuan Ustaz Nasa sejak akhir-akhir ini termasuk hadir ke rumah Hasan Ali ketika beliau dipecat serta memberikan pula beberapa komen selepas itu pastilah menjadi senjata kepada musuh untuk melaga-lagakan Ustaz dengan pimpinan PAS.

Justeru buat Ustaz Nasa sekiranya anta masih sayangkan PA, berhati-hatilah dalam segala tindak tanduk dan tutur kata anta! Ini merupakan satu pengajaran, tiada angin masakan pohon bergoyang!

CERAMAH HASAN ALI YANG BUAT PAS TAKUTTTTT... KALAH USTAZ AZHAR...
abu nu'man 0 Komentar

Kali pertama dalam sejarah hidup Hassan Ali… ‘ribuan’ orang hadir ceramahnya… semalam di Dataran Bukit Gantang, Perak menyaksikan kehadiran daripada masyarakat setempat nak dengar cerita lucu daripada Hassan Ali. Katanya Dataran itu merupakan Parlimen Bukit Gantang yang diwakili oleh YB Nizar Jamaluddin.

Dikatakan samapi 10k gi dengar ceramah Hasan…sampai melimpah sehingga di kawasan luar berdekatan lokasi…

... takutnya..... puluh ribu tueee... kalah ustaz azhar semalam

Umno/BN kalau nak tawan Kelantan kena ikut cakap Ibrahim Ali
chedet 0 Komentar

Oleh: anaabdullah

"Pada saya perdana menteri 1 Malaysia Datuk Seri Mohd Najib Razak kena dengar cakap Ibrahim Ali. Kalau benar benar berhasrat hendak lawan Kelantan,sekali lagi saya katakana umno/BN kena ikut cakap Ibrahim Ali. Perkara ini pernah disebut Ibrahim Ali calon yang akan diletak bertanding pada musim pilihanraya umum ke 13 nanti mestilah calon yang dilihat bersih.

Hal ini pernah juga disebut sebut oleh perdana menteri 1 malaysia iaitu calon umno/BN kali ini mestilah boleh menang. Calon boleh menang yang dimaksudkan oleh Mohd Najib Razak itu tidak lain dan tidak bukan ialah calon yang dilihat bersih sepertimana disebut oleh Ibrahim Ali itu. Lihat Ibrahim Ali. Dia dilihat sebagai calon yang bersih. Sebab itu dia boleh menang bertanding ahli parlimen Pasir Mas musim pilihanraya umum ke 12 dulu (2008). Semasa berada Dalam umno dulu Ibrahim Ali dilihat tidak bersih. Sebab itu ia kalah pada calon PAS ketika bertanding di Parlimen Pasir Mas. Bukan setakat itu saja malahan beliau sangat kotor dan buruk sehingga umno memecatnya.

Nasib baik Nik Aziz ambil dan membersihkan kotor dan buruk yang ada pada dirinya dengan menggunakan colorap ciptaan PAS. Tidak lama kemudian Ibrahim Ali buat hal dan dianggap sesetengah pucuk kepimpinan PAS sebagai katak. Ibrahim Ali setuju jenama itu lantas berkata dia adalah “katak emas” yang masih ada harga diri dan mahal nilainya. Atas sebab itu saya sarankan umno/BN kena ikut cakap Ibrahim Ali jika nak tawan Kelantan. Calon yang dilhat bersih hari ini salah seorang daripadanya ialah Ibrahim Ali sendiri yang masih dilihat bersih. Lebih lebih lagi beliau kini presiden PERKASA yang hala tujunya ialah memperjuangkan hak melayu di Negara 1 malaysia ini. Setakat hari ini saya tak nampak ada orang lain yang dilihat bersih selain diri Ibrahim Ali. Oleh itu ia sangat layak jadi calon tajaan umno/BN.

Calon calon umno/BN yang akan diletak bertanding dalam musim pilihanraya umum ke 13 nanti kena belajar dan berguru dengan Ibrahim Ali macam mana nak jadi calon yang dilihat bersih. Kalau dulu calon yang dilihat bersih oleh Tun Mahathir mereka yang sujud dan mencium tangannya. Tun Abdullah Ahmad Badawi besar kemungkinan berbuat demikian, sebab itu pilihanraya umum ke 12 BN kalah teruk dan menafikan 2/3. Kali ini gelaran Mohd Najib Razak pula.Kalau nak tawan Kelantan kata Ibrahim Ali kena letak calon yang dilihat bersih. Jadi untuk Umno/BN nak menang mudah dalam musim pilihanraya umum ke 13 nanti kenalah letak calon yang dilihat bersih. Kebanyakan rakyat berminat dengan calon yang dilihat bersih miskipun bertindak macam dajjal.

NFC : PINJAMAN NFC TIADA PERSONAL GUARANTEE
abu nu'man 0 Komentar

Tiada jaminan peribadi terlibat dalam pinjaman yang diberikan kerajaaan sebanyak RM250 juta kepada National Feedlot Corporation (NFCorp), lantas menimbulkan persoalan siapa yang akan bertanggungjawab sekiranya projek Pusat Fidlot Nasional (NFC) gagal, demikian menurut ahli Jawatankuasa Kira-kira Wang Awam (PAC) Parlimen.

Perkara tersebut dibangkitkan oleh pentadbiran NFCorp pada 27 Januari lepas yang mengatakan pinjaman tersebut harus dibayar atau "kami akan diisytihar bankrup dan disumbat ke dalam penjara."

"Perkara itu tidak melibatkan jaminan peribadi, itu adalah apa yang kami diberitahu. Ia merupakan pinjaman mudah yang diberikan kepada syarikat.

"Berdasarkan pemahaman kami, tiada pihak akan bertanggungjawab," menurut sumber PAC.
"Tiada panduan khusus diberikan, bagaimana caranya untuk mengurus wang tersebut dengan betul ... Itu adalah sebab mengapa sukar untuk mengesahkan berlakunya penyalahgunaan wang," tambah sumber terbabit.
Ahli Jawatankuasa PAC, Tony Pua menjelaskan , isu berkenaan penglibatan jaminan peribadi terhadap pinjaman berkenaan tidak pernah disebut dalam mana-mana mesyuarat PAC, sedangkan setiap dokumen - kenyataan kewangan dan perjanjian pinjaman harus diberikan kepada PAC.

Salah seorang lagi ahli jawatankuasa PAC, Datuk Kamarul Baharin Abbas turut sependapat dengan Pua, dan menyatakan, "berdasarkan pengetahuan saya, tiada jaminan peribadi."

Maklumat mengenai NFC boleh melayari laman web www.nfc.com.my atau menghantar e-mel ke sales@nfc.com.my atau telefon ke 03-620 40398 atau faks ke 03-6204 3099...huhuhuhuhuhu

(GAMBAR) USTAZ AZHAR DI MASJID NEGERI SHAH ALAM & DOWNLOAD
abu nu'man 1 Komentar

Difahamkan sekitar 30k muslimin & musliamt sekitar Klang Valley membanjiri Masjid Negeri Sultan Salahudin Abdul Aziz Syah Shah Alam Selangor dan sementara lebih kurang 40k lagi menonton secara live di internet yang dibawakan oleh TV Pas Selangor.Up load ceramah di Kuliah & Soal Jawab
(Amaran : Untuk diri sendiri bukan untuk diniagakan)

DIBELASAH 18 LELAKI GARA-GARA HUBUNGA DENGAN ISTERI ORANG
abu nu'man 0 Komentar

KUCHING: Gara-gara dituduh mempunyai hubungan sulit dengan isteri orang, seorang ahli perniagaan menanggung azab apabila dia bukan saja dibelasah 18 lelaki, malah wang tunai serta kenderaan dinaiki turut dilarikan dalam kejadian di sebuah kedai kopi di Padungan, kelmarin.


Dalam kejadian itu, mangsa berusia 46 tahun dari Taman Malihah menemui ketiga-tiga suspek di kedai berkenaan untuk berbincang pada jam 12.40 tengah hari.

Difahamkan, pertemuan itu antara lain membincangkan dakwaan suspek yang menuduh mangsa mengadakan hubungan sulit dengan isteri seorang daripada mereka namun mangsa menyangkalnya.

Menurut sumber, mangsa mengenali seorang daripada suspek sebelum ketiga-tiga menyerang dan membelasahnya.

“Keadaan berlaku begitu pantas apabila mangsa gagal mengelak sebelum dibelasah. Ketiga-tiga suspek, bagaimanapun tidak berpuas hati sebaliknya memanggil 15 lagi rakan untuk membelasah mangsa kali kedua.

“Kumpulan terbabit meninggalkan mangsa kesakitan akibat cedera di muka dan badan sebelum melarikan kenderaan serta dompetnya,” katanya.

Kata sumber, susulan itu, mangsa membuat laporan polis pada hari kejadian.

* gambar hiasan

... hati-hati boh!!!.....

29 Jan 2012

HADI SILA TARIK BALIK KENYATAAN : ANWAR
abu nu'man29 Jan 2012 0 Komentar

Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini meminta Datuk Seri Abdul Hadi Awang supaya mengubah pendiriannya untuk menarik diri daripada bertanding dalam pilihan raya akan datang yang mana Pakatan Rakyat (PR) yakin mereka mampu untuk memenangi.
Presiden PAS itu menyatakan pendiriannya untuk menarik diri daripada Pilihan Raya Umum Ke-13 semalam, dan menyatakan beliau memberikan peluang kepada generasi pelapis untuk membentuk parti itu.

“Saya harapkan Ustaz Hadi (gambar) akan menarik balik keputusannya itu kerana khidmatnya amat diperlukan.
“Beliau penting buat PAS dan juga Pakatan Rakyat,” jelas DSAI.

Pemimpin PKR itu turut menambah, beliau akan berjumpa Hadi “dalam masa terdekat” bagi memastikan Ahli Parlimen Marang itu “kekal mengetuai kepimpinan PR.”

Abdul Hadi menjelaskan, beliau ingin berundur kerana telah menjadi wakil rakyat lebih 30 tahun walaupun rakan — rakan PR beliau termasuk, Mursyidul Am, Nik Aziz Nik Mat, Anwar dan Lim Kit Siang termasuk Karpal Singh turut berada dalam parti untuk jangka masa yang lama.

.... minta Tuan Guru pertimbangkan demi kami semua .... takbir!!!!

(GAMBAR) Ustaz Azhar 28 Jan 2012 - Masjid Ar Ridhuan & Download
abu nu'man 0 Komentar

klik sini untuk muat naik (amaran: Hanya untuk koleksi diri sendiri bukan dijual)


 ... apa kata UMNO???...

HASAN! SIAPA SEBENARNYA PARASIT?
abu nu'man 0 Komentar


Kat sini aku nak bagi paham kenapa PAS tak sertai HIMPUNAN Sejuta Ummat... itulah akibatnya bila meeting PAS tak dihadirinya... dia yang tak paham dikatakannya PAS yang tak paham.... itu yang aku kurang paham....

so sekarang mungkin Hasan lebih paham... atau sapa2 yang dok sokong kuat sangat Hasan Ali boleh paham le kenapa PAS tak sertai HIMPUNAN Sejuta Ummah.... jangan salahkan PAS... salahkan diri sendiri sebab tak hadir meeting.....huhuhuhuhuh

27 Jan 2012

KALU HASAN BACA MESTI DIA SEDIH..ISKH..ISKH..
abu nu'man27 Jan 2012 11 Komentar

KUALA LUMPUR, 27 Jan — PAS meminta pemimpin Pakatan Rakyat agar "melupakan" Datuk Dr Hasan Ali dan memberikan tumpuan kepada persiapan pilihan raya umum ke-13 yang bakal diadakan tidak lama lagi.
Ketua Penerangan PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menegaskan Hasan, bekas Pesuruhjaya PAS Selangor sudah tiada kaitan dengan parti Islam itu dan segala tindakan pemimpin kontroversi itu tidak akan dipedulikan.
"Bagi kita beliau (Hasan) bukan ahli PAS, jadi ikut beliau mahu lakukan apa...beliau boleh adakan siri jelajah, ia tidak kaitan dengan kita.
"Lebih baik tumpu kepada perkara yang lebih besar iaitu pilihan raya ke-13 dan juga isu-isu yang melibatkan kepentingan awam bukan isu Hasan Ali...kita juga tidak akan beri komen tentang beliau," katanya

PEMECATAN HASAN TIADA KESAN -VE BUAT PAS
abu nu'man 0 Komentar

KUALA LUMPUR, 26 Jan — Pusat Penyelidikan PAS (PPP) menyatakan, pemecatan keanggotaaan Datuk Dr Hasan Ali daripada PAS tidak memberikan kesan negatif kepada parti dan pemecatan tersebut juga tidak memberikan kesan yang membimbangkan kepada parti Islam terbabit.

Pengarah Operasi PPP, Dr Ahmad Zuhdi Marzuku menjelaskan, pihaknya telah menjalankan tinjauan untuk menilai kesan pemecatan Datuk Dr Hasan Ali ke atas pengundi-pengundi Melayu.

Tinjauan tersebut telah menggunakan dua kaedah iaitu: pertama, dengan menilai komen-komen pembaca terhadap isu pemecatan ini sebagaimana yang dipaparkan oleh media-media baru seperti Malaysiakini, Malaysian Insider, Berita Semasa dan Youtube dan keduanya, dengan melakukan wawancara terhadap responden-responden terpilih yang mewakili 24 kawasan parlimen seluruh Negara.

"Berdasarkan tinjauan berkenaan, kami mendapati 85 peratus daripada komen-komen pembaca Malaysiakini dan 67 peratus daripada komen-komen pembaca Malaysian Insider adalah positif terhadap pemecatan. Manakala bagi pembaca Berita Semasa pula 44 peratus menyokong pemecatan, manakala 49 peratus tidak menyokong dan selebihnya tidak pasti.

"Tinjauan juga dibuat terhadap penonton klip Youtube berkaitan dengan pengumuman Presiden PAS mengenai pemecatan Dr Hasan Ali seperti yang diterbitkan oleh TVPAS. Daripada 67,796 penonton, 273 penonton memberi maklumbalas sama ada like atau dislike yang boleh menjadi petunjuk sama ada menyokong atau tidak. 80 peratus daripada 273 penonton yang memberi maklumbalas itu, menyatakan ‘like’ yang boleh digambarkan sebagai positif terhadap pemecatan.

"Melihat kepada penilaian terhadap respon pembaca-pembaca dan penonton-penonton media baru, kesan positif hasil daripada pemecatan Dr Hasan Ali adalah lebih dominan," katanya dalam satu kenyataan kepada The Malaysian Insider hari ini.

26 Jan 2012

Calon gabenor Aceh diuji baca al-Quran ikut cara Rosmah
abu nu'man26 Jan 2012 1 Komentar

... Rosmah ketika menjalani ujian bacaan al-Quran sebelum menjadi isteri PM telah ditiru oleh masyarakat Aceh dalam menentukan calon Gabenornya.. - Gambar ihsan Arkeb Malaya

ACEH: Barisan calon untuk pilihan raya gabenor Aceh menjalani ujian mengaji al-Quran di Banda Aceh, semalam sebagai sebahagian peperiksaan rasmi mengenai pengetahuan Islam mereka.

Kemahiran mengaji al-Quran, kitab suci umat Islam itu adalah satu kewajipan bukan saja kepada calon gabenor dan naib gabenor, tetapi juga untuk jawatan datuk bandar dan timbalan datuk bandar di Aceh sejak wilayah itu melaksanakan undang-undang syariah pada 2003.

“Ia adalah kali ketiga kami melakukan ujian mengaji Quran untuk calon sejak kami membuka pendaftaran kepada calon untuk pilihan raya Aceh ini,” kata Pesuruhjaya Pilihan Raya, Akmal Abzal. Suruhanjaya Pilihan Raya Aceh (KIP) membuka semula pendaftaran sebagaimana diarahkan Mahkamah Persekutuan pada 17 Januari lalu. - Jakarta Post

HARGA DIRI PENYANYI MELAYU!!!
abu nu'man 7 Komentar

Alasan yang diberikan adalah mata pencarian, menyanyi, pakai seksi tapi tak buat perkara tak senonoh. Itu adalah modal seorang penyanyi tahap senja bernama Leina Hangat yang mengakui gemar berpakaian seksi kerana berpakaian seksi itu adalah KESELESAANNYA.
Namun perlakuan yang ditunjukkan ketika mengadakan persembahan, tidak lagi melibatkan bakat suara, sebaliknya bakat sebagai seorang PELACUR MURAHAN yang boleh diperbuat sesuka hati asalkan dibayar dengan sejumlah wang.

Alasan kononnya persembahan yang dibuat adalah di hadapan penonton yang rata-ratanya bukan beragama Islam, merupakan alasan yang TERBANGANG diberikan oleh orang yang masih tidak mahu mengakui kesalahan. Sebaliknya menuduh gambar-gambar itu didedahkan kerana si pendedahnya tidak berpuas hati kerana kurang mendapat layanan, juga merupakan alasan terbodoh yang boleh diberikan oleh seorang penyanyi wanita yang berasa seksi itu sesuatu yang selesa.

Sebabnya, Islam adalah agama rasmi negara ini. Umat Islam adalah kelompok majoriti di negara ini. Berperangai tak senonoh sebegitu tidak akan hanya menghiburkan golongan yang memandang rendah terhadap Islam dan umatnya, tetapi juga memberikan gambaran bahawa wanita penghibur Islam merupakan haiwan dalam kandang yang cukup dihulur makanan, maka gugurlah segala imej dan akidahnya.


Hanya kerana mencari sesuap nasi tidak menghalalkan perbuatan sebegitu rupa. Kalau iya pun hendak menghiburkan para penonton, apa perlu berperangai seperti MENJUAL MARUAH?
................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.