30 Mei 2012

WWW 1 : UMNO BAKAL MENGAMOK ESOK
abu nu'man30 Mei 2012 3 Komentar

KUALA LUMPUR, 30 Mei — Bekas Menteri Besar Perak Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dipercayai disiasat di bawah Akta Hasutan kerana mengeluarkan kenyataan terhadap Sultan Johor berhubung isu bidaan no plat berpendaftaran WWW 1.

Ketua Polis Johor Datuk Mohd Mokhtar Mohd Sharif telah mengesahkan perkara itu, dan berkata satu pasukan siasatan telah dilantik bagi tujuan itu.

Dipetik The Star Online, beliau berkata “kami akan menyiasat perkara itu dengan telus dan professional. Biar kami jalankan tugas kami tanpa sebarang tekanan bagi memastikan keadilan dapat ditegakkan untuk kedua-dua belah pihak.”

Nizar (gambar) didakwa telah mengkritik Sultan Johor ekoran bidaan tertinggi no plat tersebut di laman Twitter miliknya.

Beliau telah menyatakan RM520,000 yang dibelanjakan untuk bidaan tersebut lebih baik digunakan untuk membantu rakyat Johor yang masih miskin.

Kenyataan beliau itu ternyata telah mengundang kecaman dan kritikan daripada pelbagai pihak dan menuntutnya mengemukakan permohoan maaf kepada kerabat diraja tersebut.

.... maka akan berarak bodoh la puak-puak umno di Balai-Balai Polis seluruh malaysia esok....hahaha...

yang pasti sultan gua yang terbaekkkkkk!!!!!!!!!!!!
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

3 ulasan:

  1. Apa yang diperkatakan Ir.Nizar bukan satu hasutan tetapi suatu ingatan kepada Tuanku sebagai hamba kepada Allah.Saya percaya Tuanku juga sebagaimana ayahanda Tuanku yang memiliki ilmu agama pasti berterima kasih kepada rakyat kerana mengingati Tuanku ketika Tuanku lalai.Sebagai manusia sepatutnya berterima kasih sesama makhluk yang kasih kepada Sutan mereka.Kita hidup didunia ini ujian bagi Allah.

    BalasPadam
  2. Org umporno mn peduli semua tu anoy. bg dia org ms skg la nk tnjuk sebagai pejuang. yg ptg setiap pemimpin lawan yg berpengaruh msti di ltk dlm kurungan.

    BalasPadam
  3. Menitik air mata saya ketika menatap dan menonton video Sultan Kelantan yang begitu menghormati a;lim ulama dan menjadi Imam.Rakyat kelantan sesungguhnya diberkati Allah dengan melahirkan Sultan yang berilmu dan bertakwa.

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.