14 Mei 2012

UMNO RACUNI FIKIRAN SULTAN JOHOR DENGAN FITNAH
abu nu'man14 Mei 2012 1 Komentar

Bagaimana Sultan boleh mendakwa yang baginda ada mendengar suara-suara sumbang??? Siapa aganya yang menyebarkan berita fitnah itu??? Sah!!! Nampaknya Najib BN amat terdesak sehinggakan sanggup mempergunakan pihak istana bagi kepentingan peribadi mereka sehingga menyebarkan berita-berita fitnah yang mendakwa yang PR ada meracuni fikiran rakyat Pangerang...

KOTA TINGGI, 13 Mei — Sultan Johor Sultan Ibrahim hari ini melahirkan rasa kesal baginda terhadap segelintir masyarakat yang dikatakan cuba menentang Projek Pembangunan Bersepadu Penapisan Minyak dan Petrokimia (Rapid) di Pengerang hari ini.

Baginda juga kesal kerana ada kumpulan yang cuba mengambil kesempatanmenghasut penduduk di kawasan itu supaya membuat bantahan dan membuat permintaan yang bukan-bukan terhadap projek itu.

“Saya ada terdengar suara-suara sumbang yang seakan-akan menolak pembangunan yang hendak dibuat oleh kerajaan dan tidak mahu berubah,” titah baginda semasa melancarkan Rapid Petronas.

Sultan Ibrahim turut meminta kerajaan dan pihak lain yang berkaitan supaya bersikap adil dan terbuka dalam menyelesaikan masalah yang dihadapi penduduk di kawasan itu.

“Saya akan selalu datang ke Pengerang untuk melihat dengan lebih dekat kerja-kerja pembangunan Rapid bagi memastikannya berjalan sebagai mana yang dirancang,” titah baginda.

Rapid yang melibatkan pelaburan RM60 bilion mempunyai kapasiti untuk menapis 300,000 tong minyak mentah import sehari dan akan menawarkan 4,000 peluang pekerjaan tetap.

Projek yang bakal dilaksanakan menjelang pertengahan 2013, iaitu selepas Petronas membuat keputusan terakhir pelaburan itu juga akan memerlukan lebih kurang 40,000 pekerja kontrak untuk pembinaan.

Memang Cilakak punye UMporNO!!!!
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. Dah sama-sama free loader, nak cerita apa lagi?

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.