22 Nov 2011

KALI NIE UMNO MEMANG JAGUH KAMPUNG!!!
abu nu'man22 Nov 2011 2 Komentar


Kuat betul berkokok Pengerusi UMNO negeri, Ahmad Bashah Md. Hanipah dengan membantah tindakan merobohkan surau yang berusia lebih 100 tahun dan akan dibinakan sebuah komplex yang terdapat didalamnya surau baru.

"Tindakan ini boleh dinilai oleh rakyat bahawa kerajaan Pas Kedah cuma tahu bercakap sahaja mengenai agama, namun surau yang sudah diwakafkan lebih 100 tahun ini pun ingin dirobohkan atas nama pembangunan.

"Di mana sebenarnya perjuangan kerajaan Pas ini? Tiada usaha untuk mewujudkan langkah membela masyarakat Islam dengan mempertahankan madrasah terbabit, tindakan Pas juga telah menjatuhkan kredibiliti parti itu," katanya.

Isnin lalu, Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata, surau berkenaan akan dirobohkan bagi membolehkan tapaknya dibina kompleks beli belah, manakala sebuah surau baharu akan dibina di bawah kompleks itu sebagai ganti madrasah berkenaan.

... power lah UMNO... solat tidak kat surau ... dok sibuk pertahan... ini baru hero kampung!!!
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

2 ulasan:

  1. Yes kita ROBOH KITA ROBOH?

    BalasPadam
  2. hahaha...ble org nk roboh surau nk dganti dgn msjid bkn maen lg mereka2 ni mlaksanakn jihad menentang.tp ble mereka pulak yg nk robohkan surau(madrasah) dan nk dibinakn sebuah komplex trus saje halal.hanya dgn bermodalkn bahawa akn ada surau dibina dibwh komplex itu.ckup mudah sbuah madrasah yg diwakafkan yg berumur lebih 100 tahun dikorbankan.TAHNIAH diucapkn.kami 'BANGGA' dgn kputusan yg diambil.ianya mmng kputusan yg sgt 'BIJAK'.so kesimpulannya disini,ape sahaja yg dtgnya drpd mereka adalah btol2 belaka.ye dok???

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.