7 Mei 2011

'KRISTIAN AGAMA RASMI' - DAKWA SEGERA UTUSAN & PENULIS BLOG
abu nu'man7 Mei 2011 4 Komentar


KDN Hishamuddin sila dakwa segera UTUSAN & penulis Blog yang buat artikel yg boleh mencetuskan keamanan negara....Utusan & penulis blog Bigdog menerusi entri bertajuk 'Making Christianity the official religion? dan blog Marahku juga melaporkan paderi-paderi Kristian mahu perdana menteri dilantik dari kalangan penganut agama itu.

Nama ahli parlimen Jelutong Jeff Ooi juga diheret dalam tulisan blog berkenaan kerana beliau dilaporkan hadir bersama. Utusan Malaysia pada halaman cetaknya hari ini bukan sahaja menyemak kesahihan berita tersebut sebaliknya mengapi-apikan perkara itu dengan melaporkan “selain menjamu selera (Jeff Ooi) turut bertafakur semasa paderi-paderi itu berdoa.”

Penulis blog Bigdog.com, adalah pengkritik lantang mantan perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi tetapi penyokong taksub Tun Dr Mahathir Mohamad. Dalam laporannya itu juga disiarkan sekeping gambar yang kononnya menunjukkan seramai 35 orang paderi tersebut dikatakan berdiri dalam bulatan dan saling berpegangan tangan tanda bersetuju untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Kristian.

Utusan yang memetik blog itu melaporkan "Apa yang dilakukan DAP adalah sesuatu yang sangat berbahaya. DAP membawa strategi politik cauvinis mereka ke satu tahap perubahan dan sensitiviti yang sangat tinggi." Manakala blog Marahku, pula memilih tajuk 'Kedudukan agong terancam? DAP mahu jadikan Kristian agama rasmi? Menurut penulisnya parti berkenaan akan cuba meminda perlembagaan persekutuan bagi membolehkan mereka yang bearagama Kristian menjadi perdana menteri.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

4 ulasan:

 1. memang sah PAS tu HAMPAS ditugaskan menjilat DAPigs dan Paty Kelentong Rakyat TAK BERANI nak SAMAN VDO zina pong ada ati nak saman UM konon..... sah kalian penjilatYANG .... HAMPAS

  BalasPadam
 2. tukangsembelih8 Mei 2011 12:06 PG

  taniah Lee Lembu,teruskn keLembuan mu sampai raya korban

  BalasPadam
 3. UMporNO U ar Dumb & shit !8 Mei 2011 12:27 PG

  bukti sahih Lagi afdaL kebodohn UMNO yg memaLukn umat meLayu,trLepasnye singapura & puLau batu putih,putih mata umat meLayu d buatnye...

  BalasPadam
 4. LeemustFOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL8 Mei 2011 12:34 PG

  Lee y u d Lahirkn sebagai org,i think mangkuk tandas good 4 u !

  BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.