25 Apr 2011

Muktamar PAS Wangsa Maju ke14
Pejuang Muda25 Apr 2011 5 Komentar

Pada 24 April,PAS Kawasan Wangsa Maju mengadakan mesyuarat agong kali ke14.Mesyuarat agong yang biasa menjadi rutin tahunan setiap kawasan,diadakan di dewan orang ramai Taman Melati.Muktamar kali ini telah dirasmikan oleh Ustaz Dr Azhar Yaakob,Timbalan Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan.

Pada majlis perasmian,YDP Wangsa Maju memberikan ucapan dan mengingatkan ahli-ahli tentang perlunya kita berada di gerakan Islam.Selain itu,beliau berhasrat untuk menghidupkan semula cawangan-cawangan yang telah lama terbiar.

Ustaz Azhar Yaakob pula memberikan peringatan tentang perkara 3perkara utama dlama perjuangan,iaitu matlamat perjuangan,strategi dan qiadah(kepimpinan).Oleh kerana pada kali ini diadakan pemilihan pimpinan kawasan yang baru,beliau mengingatkan bahawa menjadi pemimpin bukan ganjaran tetapi adalah bebanan dan tanggungjawab.Oleh kerana PRU 13 semakin hampir,pemimpin yang dipilih hendaklah yang betul-betul layak memimpin.


Pada tahun ini merupakan tahun pemilihan,dan pada kali ini pertandingan 1 lawan 1 untuk jawatan YDP manakala timb. YDP Hj Rahim Said telah menang tanpa bertanding,begitu juga naib YDP  Hamidon Pawanteh menang tanpa bertanding.

Sebanyak lebih kurang 3usul telah dibahaskan dengan baik pada muktamar kali ini.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

5 ulasan:

 1. Askum Tuan Rumah
  Mohon link blog kartun dari milo suam :
  kartunjahanam.blogspot.com

  Terima Kasih.

  BalasPadam
 2. hebat wajah ayahanda membahas usul.

  BalasPadam
 3. KARTUN JAHANAM DAH LINK DOH KAT SINI

  BalasPadam
 4. mungkin PAS WM perlu belajar dari PAS Batu atau Puchong dari segi kehadiran muktamirin

  BalasPadam
 5. apa usul usulnya...

  BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.