3 Mac 2013

SIAPA ARAH UIA BATAL FORUM PRU13 ESOK?
abu nu'man3 Mac 2013 0 Komentar

Forum berkaitan pilihan raya yang dibakal dianjurkan oleh Majlis Perwakilan Mahasiswa Univerisiti Islam Antarabangsa (MPMUIA) dibatalkan atas arahan pihak universiti itu.

Forum bertajuk PRU13: Harapan Malaysia yang dijadual berlangsung pada 4 Mac ini dibatalkan disebabkan oleh "hal-hal yang tidak dapat dielakkan".

NONEKetika dihubungi Malaysiakini pagi ini, Presiden MPPUIA Muhammad Hamidi Zamri mengesahkan perkara tersebut selepas pihaknya menerima surat pembatalan daripada Dekan Hal Ehwal Pelajar Dr Akmal Khuzairy Abdul Rahman dua hari lalu.

"Kami difahamkan tidak dibenarkan program politik di kampus, sebab nak mengelak mudarat lebih besar... Kami tertanya-tanya sebab (sebenarnya) pembatalannya," katanya.

Muhammad Hamidi juga berkata pihaknya kesal dengan pembatalan program itu, sedangkan mereka telah membuat 80 peratus persediaan termasuk di Dewan Pusat Aktiviti Kebudayaan (CAC).

Panelis forum yang dijemput ialah bekas mufti Perlis Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin, Pensyarah Kanan Universiti Pertahanan Nasional Malaysia Mohd Ridhuan Tee Abdullah, Naib Ketua Pemuda PAS Raja Ahmad Iskandar Raja Yaacob dan Exco Pemuda Umno Tun Faisal Ismail Aziz.

"Semua panelis mengesahkan untuk hadir kecuali Dr Mohd Asri. Tapi tidak mengapa, kita juga ada backup. Panelis juga telah dimaklumkan pembatalan tersebut," katanya.

Sehubungan itu, Muhammad Hamidi yang juga mahasiswa fakulti ekonomi berkata pihaknya akan berbincang dengan pihak pengurusan universiti untuk membolehkan program tersebut diteruskan.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.