24 Mac 2013

PEMANDU TEKSI TERIMA KASIH PR... SEBAB BARU BAGI PERMIT
abu nu'man24 Mac 2013 2 Komentar

Setelah nampak yang sokongan makin kurang... hari ini Najib menganugerahhkan 1000 permit teksi sahaja kepada pemandu yg terpilih.... huhuhuhu... apapun kepada penerima permit... mereka mengucapkan ucapan terima kasih kepada pakatan rakyat menyebbkan mereka akhirnya dapat pegang permit sendiri...

“Sebaik kita tawan Putrajaya, kita umum harga minyak turun. Dan dalam beberapa minggu, kita umum segera permit untuk setiap pemandu teksi,” kata Anwar Ibrahim.

Oleh kerana Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menjanjikan permit teksi kepada setiap pemandu teksi, beberapa bulan yang lalu, Kerajaan UMNO/BN cuba menawan hati pemandu teksi dengan membuat sogokan empat tayar melalui program Teksi Rakyat 1Malaysia (TR1Ma).

Ia dibuat dengan menyogok baucar bernilai RM520 untuk ditukar dengan empat tayar tetapi pemandu teksi perlu keluar duit poket sendirti jika harga melebihi had yang ditawar.

Bagaimanapun langkah tersebut telah dianggap sebagai hanya menguntungkan kroni mereka sahaja yang terlibat dalam industri melibatkan tayar... dan menjadi bahan tawa ramai Pemandu Teksi.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

2 ulasan:

  1. pemandu teksi malaysia pakai permit pajak dekat 70000 ribu orang...bagi seribu kronik umno dapat 69000 lagi tetap jadi hamba syarikat kroni umno...saya pemandu teksi kecewa dengan kerajaan...

    BalasPadam
  2. BN bg baucer tayar n bagi permit itupun 1000 org TERPILIH je.

    PR nk bg permit terus pd semua yg dh lama bwk teksi tp tumpang company kroni.

    So mana satu lagi good deal? Ayuh brader2 teksi sama2 fikirkan

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.