31 Dis 2012

(BONGKAR) TANAH GUA MUSANG AWANG ADEK YANG SIGN
abu nu'man31 Dis 2012 0 Komentar

BACHOK – Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr Awang Adek Hussin menafikan penglibatannya dalam isu tanah di Relai, Gua Musang yang dimiliki dua pemimpin DAP Perak, Datuk Ngeh Ko Ham dan Nga Kor Ming sebagaimana didakwa Setiausaha Akhbar Menteri Besar Kelantan, Ahmad Fadhli Shaari dalam blognya dan sebuah akhbar 25 Disember lalu.
 

Beliau berkata, surat itu ditandatanganinya sebagai Timbalan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah pada masa itu untuk menyatakan tiada halangan bagi Upayapadu Plantation Sdn Bhd menjalankan penyelidikan dan pembangunan bersepadu tanaman getah dan industri hiliran di kawasan itu.
 

Katanya, ia perkara biasa bagi dirinya sebagai timbalan menteri yang bertanggungjawab menulis surat menyatakan tiada halangan bagi mana-mana pihak menjalankan penyelidikan dan pembangunan tanaman getah.
 

"Itu bukan surat sokongan untuk beri tanah kepada pemimpin DAP. Saya bukan orang yang berkuasa dalam hal tanah. Surat itu ditandatangani pada 2006 dan saya tidak tahu siapa pemegang saham terbesar syarikat berkenaan. 

Mungkin juga pemilik asalnya orang Melayudan kemudiannya saham bertukar tangan kepada bukan Bumiputera, kita tidak tahu itu.

... MUNGKIN BUNTING DI ATAS MENJELASKAN KENAPA SURAT ITU DITANDATANGANINYA....
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.