20 Dis 2012

Beban Menanti Jika BN Menang Lagi!
Pejuang Muda20 Dis 2012 0 Komentar

KENYATAAN MEDIA USTZ TUAN IBRAHIM TUAN MAN

Rakyat diingatkan penggantungan beberapa keputusan besar kerajaan hanyalah bersifat sementara, menjelang PRU13 sahaja. Terkini keputusan menggantung semua saman AES dibuat kerana bantahan orang ramai dan usaha gigih Kempen Anti Saman Ekor (KASE) yang diterajui PAS terhadap peraturan yang menindas rakyat.

Walaupun Menteri Pengangkutan serta anggota kabinet telah berulang kali menyatakan AES tetap akan dilaksanakan, namun terkini ia ditangguhkan oleh Jabatan Peguam Negara.

Yang aneh Menteri putus untuk laksana, manakala Peguam Negara boleh batal arahan Menteri. Inilah caca-merba yang sedang melanda Malaysia.

Tidak tahu siapa buat polisi dan siapa pelaksana polisi. Kalau begini keadaan lebih baik salah seorang letak jawatan. Kalau kira patut peguam negara kerana melanggar arahan menteri, tetapi kalau difikir semula arahan peguam negara dijadikan keputusan, bukan arahan menteri, maka eloklah menteri tu letak jawatan.

Oleh kerana PRU13 dianggap sebagai PRU yang paling penting dalam sejarah negara di mana banyak projek mega untuk kroni terpaksa ditangguh dahulu kerana BN khuatir ia akan menjadi peluru bagi PR.

Di saat PR membawa isu utama bagi kepentingan rakyat, BN masih terkial-kial menggunakan isu lapuk seperti serangan kepada Tuan Guru Presiden PAS, serangan peribadi pimpinan PR dan ugutan dalam mencari sokongan.

Apa pun rakyat perlu sendiri ingat, bahawa semua penangguhan ini samada AES, GST, tarif elektrik, cukai telefon pra bayar dan lain-lain hanyalah bersifat sementara.

Kesemua ‘hadiah penangguhan’ ini hanya menanti keputusan pilihanraya umum sahaja sebelum ditarik balik.

Kalau keputusan menyebelahi BN, maka semua yang ditangguhkan ini akan dikuatkuasa semua, dan rakyat akan terus terbeban dengan pelbagai peraturan yang menyusah dan tidak masuk akal. Di waktu yang sama, kroni terus mendapat habuan dari kalangan pemimpin BN, yang sedang kelaparan di keliling mereka.

Rakyat mempunyai kuasa memilih, samada ingin peraturan yang membebankan mereka diterus atau dibatalkan sahaja. Mengekalkan BN bermakna penangguhan sementara akan dikuatkuasa semula, atau menumbangkan BN, maka peraturan itu akan terus dibatalkan.

Ustaz Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man

Ketua Penerangan PAS Pusat

In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.