31 Jul 2012

AKHIRNYA PENGERUSI HINDRAF DAPAT PASPORT
abu nu'man31 Jul 2012 0 Komentar

Pengerusi Hindraf, P Waythamoorthy telah memperolehi pasportnya melalui misi diplomatik Malaysia di Singapura, dan bersedia untuk pulang ke tanahair Rabu ini.

Katanya, pengeluaran pasport tersebut - yang telah dibatalkan oleh pihak berkuasa Malaysia pada 2008 - menjadi bukti bahawa Hindraf berjuang untuk keadilan.

NONE"Saya bangga menjadi rakyat Malaysia dan berbangga dengan
perjuangan Hindraf untuk membuktikan bahawa kerajaan Malaysia telah melakukan ketidakadilan yang besar terhadap masyarakat India," katanya kepada Malaysiakini selepas mendapatkan pasport tersebut.

Waythamoorthy berkata, pengeluaran pasport untuknya itu merupakan satu pengakuan bahawa Hindraf berjuang untuk tujuan yang sah.

Waythamoorthy hidup dalam buangan sejak lewat 2007, apabila semakin kuat desas-desus bahawa tindakan akan diambil terhadap pergerakan Hindraf.

Lima pemimpin Hindraf, termasuk abangnya Uthayakumar, telah ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada Disember tahun tersebut.

Sejak itu, Waythamoorthy tinggal di Britain dan meneruskan kempen Hindraf di luar negara. Pasportnya telah dibatalkan pada April 2008.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.