5 Jun 2012

KPN : PDRM WAJIB TAAT RAJA, PEMERINTAH & KERAJAAN.. MANA TUHAN?
abu nu'man5 Jun 2012 4 Komentar


KANGAR, 5 Jun — Warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) perlu memperteguh ketaatan dan kesetiaan kepada Raja, pemerintah dan kerajaan, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar.

Polis>[/url]</div></div></div><div class=Menurutnya, mereka juga perlu menzahirkan budaya kerja positif sejajar dengan visi dan misi PDRM dengan memberi fokus kepada keberhasilan kolektif pasukan.

Berucap pada majlis santapan diraja sempena perasmian Mes Pegawai Kanan PDRM Perlis di sini malam tadi, beliau yakin PDRM juga telah menghayati Gagasan 1Malaysia secara berkesan melalui semangat “Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.”

Ismail berkata, PDRM yang kini berusia 205 tahun sentiasa berhadapan dengan pelbagai cabaran dan dugaan terutama dengan perkembangan pesat teknologi maklumat dan komunikasi.

“Jika tidak berubah, maka perubahan akan melanda kita, sama ada kita mahu atau tidak,” katanya.
Menurut Ismail, zaman ledakan maklumat ini memerlukan PDRM memacu kemajuan melalui kecekapan rangkaian pertukaran maklumat melalui sistem komunikasi yang cekap dan berkesan — Bernama.

 ... patut la masing-masing polis jadi barua anjing kerajaan masa Bersih 3.0... Allah diketepikan!!!


In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

4 ulasan:

 1. Apa kata Polis dan Tentera dikecualikan dari hak mengundi?kerana berpandukan kenyataan beberapa pemimpin politik dan perkhidmatan awam ,Polis dan tentera seolah olah tidak mempunyai pilihan jadi buat apa mereka diberi peluang mengundi(memilih)?

  BalasPadam
 2. Dari dulu aku dah kata .... semua anggota kakitangan kerajaan tidak perlu mengundi atau menyertai parti politik. Siapa yang dapat membentuk kerajaan ... semua anggota kakitangan akan terus berkhidmatan dgn kerajaan.

  BalasPadam
 3. Kecuali kalau undi PR hehe

  BalasPadam
 4. kakitangan kerajaan takut apa?. PR memerintah nanti rasanya lebih banyak kenaikan dan imbuhan akan dapat. sebab PR tidak rasuah, dan urusan pembelian dan tender telus, dan banyak perkara kebaikan akan di lakukan kerna selama 50 tahun ni umporno mengaut kekayaan untuk kroni dan kaum keluarga. sudah sudah sudah lah melakukan kerosakan di atas muka bumi ini.semoga rakyat malaysia akan hidup dalam hidayah ALLAH.

  BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.