21 Jun 2012

Angelina Jolie derma AS$100,000 untuk pelarian Syria
abu nu'man21 Jun 2012 0 Komentar


GENEVA 21 Jun - Bintang Hollywood, Angelina Jolie menderma AS$100,000 (RM310,000) kepada tabung bantuan pelarian Syria, lapor Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Orang Pelarian (UNHCR).

Jolie yang merupakan duta khas suruhanjaya tersebut menghulurkan sumbangan berkenaan pada sambutan Hari Pelarian Sedunia, di sini semalam.

"Masyarakat dunia perlu bersikap lebih peka terhadap apa yang berlaku di sekeliling anda dan berusaha untuk menyelesaikan setiap masalah yang berlaku," kata Jolie dalam satu kenyataan.

Berpuluh-puluh ribu daripada Syria telah melarikan diri dari negara mereka di tengah-tengah tindakan kejam sehingga berdarah  yang dibuat oleh rejim Presiden Syria Bashar al-Assad, dengan kebanyakan lari ke Turki dan Lebanon.

Jolie, duta muhibah bagi agensi sejak 2001, telah dinaikkan pangkat kepada utusan khas awal tahun ini.
- AFP
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.