25 Mei 2012

LAWAN TETAP LAWAN : MARIA CHIN
abu nu'man25 Mei 2012 0 Komentar


Kerajaan persekutuan telah menfailkan saman terhadap jawatankuasa pemandu Bersih 2.0 untuk kerosakan yang dikatakan berjumlah RM122,000 yang ditanggung semasa perhimpunan yang dianjur oleh gerakan reformasi pilihan raya pada 28 April.

Sepuluh pemimpin Bersih, yang diketuai Datuk Ambiga Sreenevasan, merupakan pihak pertama yang didakwa untuk kerosakan di bawah Akta Perhimpunan Aman, kurang dari sebulan selepas perlaksanaan undang-undang baru ini yang bertujuan untuk membenarkan perhimpunan awam “selari dengan norma antarabangsa”.

“Kita sudah sedia untuk membela kes ini.....Kita telah jumpa banyak peguam yang bersedia untuk mengambil kes kita."

Pengerusi bersama Bersih itu berkata para penyokong serta jirannya telah pun mula mengumpul dana, dan mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana “memberi sokongan untuk apa yang bakal dihadapi kita”.

“Kita akan menjawab tuduhan di mahkamah,” beliau memberitahu wartawan.

Ambiga juga berkata bahawa hanya dua dari sepuluh ahli jawatankuasa pemandu Bersih telah disampaikan writ dan pernyataan tuntutan.

“Hanya saya dan Maria (Chin Abdullah) telah disampaikan dengan surat itu. Lapan defendan yang lain tidak (disampaikan writ),” beliau berkata.

Kedua-dua pemimpin itu berkata pelan Bersih 2.0 yang lebih terperinci lagi akan diumumkan minggu depan.

In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.