3 Apr 2012

SPRM : PEMUDA PAS BIDAS SI BAPAK PORSHE
abu nu'man3 Apr 2012 1 Komentar

Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) membidas teguran Datuk Seri Nazri Aziz (bapak budak dlm gambar) yang menganggap Timbalan Pesuruhjaya (Operasi) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Mohd Shukri mempunyai watak yang lemah kerana merungut secara terbuka berkenaan kes-kes rasuah yang telah ditolak oleh Pejabat Peguam Negara.


Bagi DPPM, sepatutnya Datuk Seri Nazri Aziz memandang serius rungutan Datuk Mohd Shukri dan mengambil tindakan segera menyiasat kebenaran disebalik rungutan tersebut. Isu yang dibawa oleh Datuk Mohd Sukri adalah mengenai integriti Jabatan Peguam Negara dan ia adalah sesuatu yang amat serius. Kenyataan Datuk Seri Nazri pula membayangkan seolah-olah pihak kerajaan cuba melindungi Peguam Negara dari sebarang kritikan serta persepsi negatif masyarakat.

Bagi DPPM, tindakan Datuk Shukri boleh dikira baik kerana cuba membersihkan imej SPRM yang teruk dipalit oleh rakyat sebagai tidak adil, berat sebelah, tidak telus dan sebagainya. Selama ini rakyat melihat SPRM tidak berusaha memerangi rasuah terutama terhadap mereka yang berkedudukan dalam kerajaan. Rupa-rupanya pendedahan beliau menunjukkan ada badan lain yang lebih tinggi yang menghalang kebenaran diserlahkan dan rasuah dibenteras.

Jika seorang pegawai tinggi SPRM boleh mengadu secara terbuka terhadap kes-kes rasuah yang disiasat dan diangkat ke pejabat Peguam Negara tetapi disenyapkan oleh Peguam Negara, ini menandakan bahawa ada sesuatu yang tidak kena kepada Jabatan Peguam Negara. Kebenaran perlu diserlah manakala kebatilan perlu disingkap supaya tidak ada pihak yang tidak bertanggungjawab melakukan penyelewengan bagi melindungi pesalah di negara ini.

Jika betul dakwaan Datuk Mohd Shukri itu, DPPM menggesa suatu siasatan bebas dilakukan terhadap Jabatan Peguam Negara kerana melindungi kes-kes rasuah yang cuba dibawa oleh SPRM ke peringkat pendakwaan. Amat malang bagi sebuah negara apabila Peguam Negara sendiri tidak serius mahu membawa kes-kes rasuah yang telah disiasat dengan rapi oleh SPRM ke mahkamah dengan alasan tida cukup bukti. Jika demikian, bagaimanakah negara ini akan bebas dari sebarang rasuah sekiranya pegawai tertingginya tidak memberikan komitmen dan kerjasama dalam membersihkan negara ini dari gejala rasuah.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

 1. 1Malaysia semua...

  Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

  Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

  Kalau berminat, sila layari :

  (Versi English)
  http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


  (Versi Melayu)
  http://PelaburanHartanah.blog.com


  ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


  Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

  Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

  BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.