KOMIK GAMBARKAN NAJIB SEBAGAI SUPERMEN GILER

Buku Komik berwarna setebal 50 muka surat itu menampilkan karikatur seperti pemimpin politik utama Umno, Najib sebagai seorang hero negara mula diedar dibeberapa sekolah sekitar Lembah Klang.

Pada halaman 38 menggambarkan Najib digambarkan seperti wira terkemuka dan terbang di atas orang ramai yang memanggilnya “Hi!Superman”.

Sebaliknya pada muka surat 31, pemimpin pembangkang digambarkan bersikap negatif dan jahat, yang menunjukkan seorang lelaki bercermin mata bersama dua lelaki separuh bogel yang dilihat dikaitkan dengan pesaing Najib, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Buku komik itu dikatakan diterbitkan Mj Publication Sdn Bhd, yang beralamat di No 12/9, Jalan Jati 2, Persiaran Barat, 68000 Ampang, Selangor.

Bagaimanapun carian dalam direktori perniagaan gagal mencari alamat itu. Pemeriksaan di Google Maps juga menunjukkan alamat itu tidak wujud, sekaligus menimbulkan keraguan penerbit itu.

Komik itu juga tidak memaparkan permit pencetak, yang merupakan satu syarat yang dikehendaki Kementerian Dalam Negeri.

Pelbagai jenis gambar-gambar yang memuji kepimpinan dan dasar-dasar BN, seperti bagaimana pentadbiran Najib membantu menyediakan insentif-insentif kepada belia di bawah konsep 1Malaysia.

Kementerian Pelajaran masih belum memberikan sebarang respons tentang perkara itu.

 


orang giler je gambarkan pemimpinnya giler!!!

Ulasan

  1. Assalamualaikum tuan

    Harap sudi link ghaflah.blogspot.com

    Terima Kasih

    BalasPadam
  2. Hanya orang gila saja yang akan memiji orang gila jadi kedua dua nya adalah gila he he he heh he

    BalasPadam

Catat Komen

Catatan Popular