10 Apr 2012

DEMO LYNAS : SIAPA YANG BAKAL 'BERGADUH' DENGAN MEREKA???
abu nu'man10 Apr 2012 0 Komentar

KUALA LUMPUR, 8 April — Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria mendakwa bakal berlaku pergaduhan sempena rancangan Solidariti SeMalaysia Himpunan Hijau untuk menggunakan masjid sebagai lokasi perhimpunan protes mereka terhadap pembinaan kilang pemprosesan nadir bumi Lynas Corporation di Gebeng, Kuantan.


Perhimpunan tersebut dijangka berlangsung di masjid seluruh negara selepas solat Jumaat 13 April ini.

“Kenapa perlu gunakan masjid? Masjid tempat beribadah, bukannya tempat bergaduh,” kata Harussani.

Beliau yang dihubungi The Malaysian Insider berkata, pihaknya menentang rancangan berkenaan yang padanya bermotifkan politik.

“Jangan bawa perkara politik ke masjid, itu tempat ibadah. Masjid seharusnya digunakan sebagai tempat untuk menyatupadukan ummah,” tegasnya lagi.

pihak mana yang akan bergaduh dengan Solidariti SeMalaysia Himpunan Hijau... mungkin polis wajib siasat dakwaan yang akan timbul pergaduhan di Masjid....
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.