24 Apr 2012

DBKL usir aktivis dari Dataran Merdeka
abu nu'man24 Apr 2012 0 KomentarKUALA LUMPUR, 24 April — Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) hari ini merampas peralatan khemah milik aktivis Occupy Dataran dan mengusir mereka dari Dataran Merdeka.

Kumpulan aktivis berkenaan mendakwa, pegawai DBKL datang pada jam 6.15 pagi ketika mereka sedang tidur dan merampas kesemua peralatan perkhemahan mereka.

“DBKL datang pukul 6.15pagi ketika semua occupiers sedang tidur dan merampas semua barang termasuk khemah.

“DBKL memagar kawasan perkhemahan dan menghalau semua occupiers keluar dari kawasan,” kata pergerakan itu di laman Twitter, @occupydataran..

Dua hari lalu, pegawai DBKL bersama sepasukan anggota polis telah merampas khemah dan menahan dua aktivis. Seorang daripada mereka telah didakwa di mahkamah semalam atas kesalahan menghalang penjawat awam menjalankan tugas..

“Ye, memang itu yang berlaku. DBKL datang ketika kami sedang tidur dan merampas peralatan kami.
“Mereka sekarang sedang menghalau semua orang. Saya dalam perjalanan ke dataran untuk mendapatkan maklumat lanjut,” kata penganjur Occupy Dataran, Aruna Sena.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.