27 Apr 2012

BERKUMPUL DI 6 LOKASI SEBELUM KE DATARAN
abu nu'man27 Apr 2012 0 Komentar

KUALA LUMPUR: Peserta himpunan aman Bersih 3.0 yang tidak dapat memasuki Dataran Merdeka, diminta berkumpul di enam tempat alternatif sebelum berarak ke sana.

Ia ialah Pasar Seni atau Central Market, Masjid Negara, Menara Berkembar Kuala Lumpur (KLCC), Brickfield, Jalan Sultan dan Masjid India.

Ahli Jawatankuasa Pemandu Bersih, Maria Chin Abdullah, berkata  kumpulan Himpunan Hijau akan bersatu dengan himpunan Duduk Bantah Bersih 3.0.

Katanya, Himpunan Hijau tidak terpisah dengan Bersih 3.0 kerana mereka menyertai kedua-dua perhimpunan itu atas tujuan sama -  mendesak ke arah pilihan raya yang bersih, adil dan telus.

Mengikut perancangan, katanya, perhimpunan Bersih 3.0 diadakan di Dataran Merdeka dan pihaknya tidak sekali-kali akan menukar ke tempat lain.

Beliau berkata, enam lokasi alternatif adalah tempat perhimpunan awal sebelum peserta menuju ke Dataran Merdeka.

“Tetapi kalau orang ramai tak dapat sampai ke Dataran Merdeka, mereka hendaklah berkumpul dengan duduk bantah di enam tempat itu,” katanya kepada Harakah Daily./>
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.