24 Apr 2012

BERBAJU BERSIH 3.0...DARI DATARAN KE BUKIT JALIL
abu nu'man24 Apr 2012 0 Komentar

Kepada peminat bala tanah air... apa kata selepas salam-salam dengan FRU di dataran... kita pakat ramai-ramai serbu stadium Bukit Jalil dengan baju Bersih 3.0 yang basah disembur air water conan....bagi menyaksikan pertemuan Malaysia vs Sri Lanka pada 28 April 2012
 
Kalu ikut analisa Malaysia perlulah mencatatkan kemenangan untuk menambah mata dan seterusnya melonjakkan sedikit kedudukan FIFA. Berikut adalah analisis kedudukan Harimau Malaya melibatkan keputusan berikut ;

1) Jika Malaysia kalah perlawanan ini, mata akan menurun daripada 148 ke 141 iaitu menghuni kedudukan ke 159 FIFA.

2) Jika Malaysia seri pula, mata akan menurun daripada 148 ke 145 iaitu menghuni kedudukan ke 159 atau 158 FIFA.

3) Jika Malaysia menang, ia akan menambah mata daripada 148 ke 153 iaitu menghuni kedudukan ke 153 FIFA.

Apa yang pasti Malaysia perlu menang perlawanan ini dan keputusan seri atau kalah hanya akan merugikan Harimau Malaya. Namun apa yang lebih merugikan ialah, nama pemain-pemain Malaysia serta Liga Malaysia akan dipandang rendah oleh FIFA dan AFC. Ranking yang rendah ini juga menyebabkan pasukan Liga Malaysia hanya layak bertanding dalam Piala AFC sahaja dan bukannya kejohanan kelas 1 AFC Champion League. 
 
Untuk makluman, tiket-tiket untuk menyaksikan Perlawanan ini boleh dibeli secara online mulai hari Rabu, 18 April 2012 di laman web www.tickethotline.com.my. Harga adalah RM20 untuk dewasa dan RM5 untuk kanak-kanak.

Peminat-peminat juga memboleh membeli tiket-tiket di Stadium Shah Alam pada hari perlawanan, 28 April 2012, mulai jam 5.30 petang.

BOLA..BOLA JUGAK... BERSIH JANGAN LUPA.... JUMPA DI STADIUM BERBAJU BERSIH
 In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.