10 Apr 2012

ALTANTUYA DIBUNUH SEBAB KAPAL SELAM : SHAARIIBUU
abu nu'man10 Apr 2012 0 Komentar

Dr Setev Shaariibuu telah menawarkan dirinya sebagai saksi berhubung kes siasatan pembelian kapal selam Scorpene yang disiasat pihak berkuasa Perancis dan mendakwa kematian anaknya mempunyai hubung kait dengan kes tersebut.
Bapa kepada model Mongolia yang dibunuh Altantuya Shaariibuu itu berkata hari ini, testimoninya akan berupaya “menghubungkan kaitan” kematian anaknya dan kes Scorpene yang akan didengar di mahkamah di Perancis.

“Beliau (Shariibuu) tahu terdapatnya kaitan antara kes di Perancis itu dan kes pembunuhan anaknya, dan akan membantu menyelesaikan kes tersebut.

“Sekiranya beliau memberikan keterangan di mahkamah, beliau akan memberikan maklumat lanjut,” kata usahawan Mongolia Tsoggerel Och, yang merupakan jurubahasa Shariibuu.

Shaaribuu turut ditemani oleh Pengarah Suaran Cynthia Gabriel.

“Kami sedia maklum siasatan sedang dijalankan di Perancis bukan berkenaan pembunuhan, tapi ada kaitan terhadap rasuah Perdana Menteri sekarang (Datuk Seri) Najib (Razak) dan rakannya di Perancis,” kata Gabriel.

Menurutnya, Suaram akan mengemukakan saksi-saksi terlibat untuk dihantar ke mahkamah Perancis dan Shariibuu akan menjadi salah seorang daripadanya,
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.