22 Mac 2012

APA KATA HASAN ALI BILA TENGOK GAMBAR INI?
abu nu'man22 Mac 2012 1 Komentar

Blogger Pencacai angkat najis UmporNO mendakwa Timbalan Yang Dipertua PAS Kuala Lumpur merangkap Pengerusi Pertubuhan Pertahankan Tanah Warisan Kita, Ishak Surin, 75, telah sesat dengan melakukan suatu bidaah besar kerana berdoa dalam tokong Buddha sewaktu beliau dan rombongan dalam satu siri Jelajah Warisan yang bermula dari jam 8:00 pagi di Kampung Kerinchi, Kuala Lumpur-Jalan Sultan, Kuala Lumpur-Kampung Banda Dalam, Sentul, dan berakhir di Ampang.

Apa kate Hassan Ali dan Hassan Basri???

 
Abu Musa al-Ash'ari dan 'Umar ibn' Abdul Aziz sembahyang di sebuah gereja (rumah ibadah bukan Islam). Ash-Sha `abi,` Ata, dan Ibn Sireen tidak melihat sebarang kesalahan dengan sembahyang di sebuah gereja [jika seseorang kebetulan berada di sebuah gereja pada waktu solah]. Al-Bukhari berkata: "Ibn Abbas (radiyallāhu` anhu) akan berdoa di gereja-gereja [di bawah keadaan luar biasa] kecuali bagi mereka terdapatnya patung-patung atau arca. "Umat Islam dari Najran menulis surat kepada Umar (radiyallāhu` anhu) berkata bahawa mereka mendapati tiada tempat bersih atau lebih baik bersolat dalam daripada sebuah gereja. Umar (radiyallāhu `anhu) menulis surat kepada mereka:" Renjiskan dengan air dan daun dan solat di dalamnya "Menurut Hanafi dan mazhad Shafi`e, ia tidak suka untuk solat di tempat-tempat itu secara umum.
Wallahu'alam...
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

 1. Apa pulak kata hassan ali dan pencacai umnomore pasal yg ni.

  http://www.youtube.com/watch?v=69P85XiRuR4&feature=related. 7 min 59 saat je masanya.

  komen pulak pasal ni. http://www.youtube.com/watch?v=NGo0uQdNrf4&feature=related. masa 5 min 02 saat. dan yg ni
  http://www.youtube.com/watch?v=W4jkDfoWU4M. masa 3 min 51 saat je.

  cukup2 le tu pencacai umnomore dan pak hassan. orang malaysia dah bijak dah menilai.

  pencacai umnomore semua, jgn malu2 tengok youtube tu ye.

  BUDAKBOY

  BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.