15 Feb 2012

MACAM TAK LOGIK JE.... RUMAH TERES RM200K MENJELANG 2020??
abu nu'man15 Feb 2012 0 Komentar

KUALA LUMPUR, 14 Feb — Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) hari ini mengumumkan akan membina 10,000 unit rumah di seluruh negara pada kadar RM200,000 seunit bagi membantu golongan berpendapatan sederhana di negara ini memiliki kediaman sendiri.
Presidennya, Syed Ali Alattas turut mensasarkan unit rumah berkenaan akan dapat disiapkan menjelang penghujung tahun ini dengan syarat harga tanah mestilah diletakkan pada kadar nominal dan paling rendah.
Projek berkenaan dijangka akan dilaksanakan oleh syarikat milik DPMM, Dewan Syarikah Berhad, dan beliau menjangkakan, sejumlah 100,000 unit rumah akan berjaya disiapkan menjelangkan tahun 2020 untuk tujuan itu.
“DPMM mensasarkan untuk membina sejumlah 100,000 unit rumah menjelang tahun 2020, dengan setiap tahun kami mensasarkan untuk membina 10,000 unit, asalkan harga tanah berada pada paras nominal,” katanya di pejabat DPMM di sini.
Menurutnya lagi, rumah yang ditawarkan adalah rumah teres dan juga apartment berdasarkan keluasan tanah yang diperolehi daripada kerajaan negeri.
Tambah Syed Ali, golongan sasaran yang digalakkan memohon untuk rumah tersebut adalah pasangan yang sudah berkahwin, menetap di bandar dan memiliki pendapatan bersama antara RM3,500 hingga RM7,000 dan akan mendapat pembiayaan penuh daripada institusi kewangan, tanpa bayaran deposit.
“Pihak bank telah bersetuju untuk bekerjasama dengan kami, malah mereka juga akan memberikan pinjaman penuh kepada bakal pembeli, tanpa wang pendahuluan kerana harga rumah yang ditawarkan adalah sangat rendah.
“Kami sedang membangunkan laman web bagi tujuan ini, dan sekitar Mac, orang ramai yang berminat sudah boleh mula mendaftar, dan kami akan melakukan proses saringan.
“Untuk tujuan itu, DPMM turut mengadakan siri jelajah ke seluruh negara bagi mempromosikan rumah-rumah tersebut,” tambahnya.
 
... rumah flat boleh le kot tahun 2020 nanti... sekarang tahun 2012 rumah apratment luas 1000 sqft pun dh RM200k....
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.