13 Feb 2012

HARI KEKASIH : TUKANG SIKAT ROSMAH TAK PERSOAL PENDIRIAN NAJIB
abu nu'man13 Feb 2012 0 Komentar

Nampaknya tukang sikat Rosmah tak mempersoalkan sedikitpun pendirian tuan dia dengan laki tuan dia berkenaan dengan Sambutan Hari Kekasih... sebaliknya mempersoalkan tindakan Mursyidul Am padahal jelas menunjukkan anakandanya, Uts Nik Abduh menolak pendirian Karpal tersebut...

Dalam pada lain, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, parti tidak akan menarik semula pendirian itu kerana teguran itu adalah merupakan satu tanggungjawab sebagai umat Islam dan ia tiada kena mengena dengan mereka yang menganut agama lain meskipun pendirian itu mendapat tentangan daripada sekutunya, DAP..

Beliau berkata, penganut agama lain berhak serta bebas untuk menyambut Hari Kekasih, tetapi sambutan berkenaan sama sekali tidak dibenarkan di dalam Islam.

"Kita tak tarik pendirian, itu hak dan tanggungjawab agama, hubungan bebas ini orang Islam boleh ke? (sudah tentu) tak boleh dan itulah pendirian Pas.

"Orang bukan Islam, itu hak dia (untuk meraikannya) kita (umat Islam) tak boleh ganggu," katanya pada majlis pelancaran Pendidik Kebangsaan di Kolej Integrasi dan Ilmuwan Islam di Kampung Delek Kanan, di sini hari ini.

Hadir sama, Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan negeri, Dr. Halimah Ali.

.... Najib komen sikit pasal Valentine Day esok nie... sikit je!!!
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.