6 Jan 2012

PUKIDA BAKAL QIAMULAIL DI MASJID WILAYAH PADA 9 JAN...
abu nu'man6 Jan 2012 1 Komentar

KUALA LUMPUR, 6 Jan — Pertubuhan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) hari ini memberi amaran kepada penganjur perhimpunan 901 supaya tidak membuat kekecohan di kawasan Masjid Wilayah Kuala Lumpur di Jalan Duta ketika perhimpunan pada 9 Januari ini.
Menurut Ahli Majlis Tertingginya, Mohd Syahril Abdul Aziz (gambar), Pekida akan menganjurkan program dakwah dan Qiamullail pada hari yang sama perhimpunan tersebut dijalankan.

“Sekiranya kumpulan Anwar buat onar, Pekida Malaysia akan ambil tindakan, jangan melampaui apa yang telah dirancang.

“Pekida ada program dakwah, dan qiamullail di Masjid Wilayah, jadi jangan buat kacau, masjid tempat untuk orang berdakwah dan beribadah,” katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur.

Menurut Syahril, berikutan cadangan perhimpunan yang dianjurkan untuk ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, pihaknya turut dipanggil oleh pihak polis untuk memberi penjelasan berhubung program tersebut.

“Kami telah merancang program ini terlebih dahulu. Program ini bermula pada petang 8 Januari, dan tamat pada 9 Januari keesokan harinya.

“Kepada penyokong Anwar Ibrahim, jangan cuba ambil kesempatan kepada kami,” tegasnya.

... tak sabar nak tgk berape ribu orang Pukida yang tak pernah qiamulail nak berqiamulail....huhuhuhu
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. bagus lah pekida buat dakwah yang pelik dan anjaib nya program itu tak sesuai kerana besok nya ahlix nya bekerja, kalau Pas buat tentunya malam jumaat, dan ada kala nya malam minggu sebab mereka tahu besok nya ahli jumaah tak berkerja...... dakwah ampu......

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.