16 Dis 2011

AKHIRNYA INTERLOK DIGUGURKAN DARIPADA SILIBUS
abu nu'man16 Dis 2011 0 Komentar

KUALA LUMPUR, 16 Dis — Kerajaan BN akhirnya akur dengan desakan yang dibuat selama ini oleh PR dan NGO agar ditarik balik novel  kontroversial Interlok daripada silibus sastera tingkatan lima. Tindakan menarik balik novel  yang  menghina kaum India di Malaysia akan dibuat mulai sesi hadapan.

Tindakan itu dibuat ekoran sokongan masyarakat India yang semakin merosot sejak akhir-akhir ini menyebabkan pihak kerajaan terpaksa membuat keputusan tersebut bagi menarik semula sokongan masyarakat india. Menurut Presiden MIC Datuk G. Palanivel berkata Kabinet memutuskan perkara itu minggu lalu. Namun pihak kementerian masih belum memutuskan novel baru yang akan dijadikan novel silibus pada tahun hadapan.

... bukti umporno makin cuak!!!
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.