23 Nov 2011

HANYA SEORANG DARIPADA 30 KANAK-KANAK TADIKA GIGI ELOK.
abu nu'man23 Nov 2011 0 Komentar

Setelah menyerang habis-habisan dengan menipu seluruh rakyat Malaysia yang menyiarkan artikel pasal kadar E.Coli di Kelantan tertinggi ... kali ini Siri 4 dan terakhir Laporan penipu Utusex berkaitan kualiti air di Kelantan oleh wartawan yang tidak beretika kewartawanan, MOHD. ASRON MUSTAPHA dan TERMIZI CHE ANUAR.... kedua-dua wartawan ini lebih menyiarkan berita keburukan PR tanpa memberi fakta yang benar.

(UM) KUALA LUMPUR 22 Nov. – Hampir keseluruhan kanak-kanak di Kelantan yang berumur bawah enam tahun mengalami masalah pereputan gigi atau gigi berlubang akibat air di negeri itu tidak dibekalkan dengan kandungan fluorida yang mencukupi.


Laporan Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan menyebut, pada tahun 2007, 95.3 peratus kanak-kanak di negeri itu yang berumur di bawah enam tahun menghadapi masalah gigi berlubang. Pada tahun itu, penduduk mendapat air berfluorida adalah 18.1 peratus.


Bayangkan apa yang berlaku selepas ini. Ini kerana peratusan penduduk yang mendapat air berfluorida menurun hampir setiap tahun dan tahun lalu hanya hanya 14.1 peratus.

... mana Laporan Jabatan Kesihatan Malaysia pasal kanak-kanak yang menghadapi masalah gigi? Sebenarnya tiada kajian khusus dilakukan oleh kementerian kesihatan berkenaan tahap kesihatan gigi dikalangan kanak-kanak bawah 6 tahun di Malaysia....
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.