17 Nov 2011

SEMAK KEPUTUSAN UPSR 2011 MELALUI SMS
abu nu'man17 Nov 2011 1 Komentar

Dalam diam, cepat masa berlalu. Sesi persekolahan tinggal sehari sahaja lagi sebelum ditutup. Dan….hari ini pula, bakal diumumkan keputusan UPSR 2011. Pastinya berdebar-debar adik-adik kita yang telah jadi calon UPSR tahun 2011 ini. Ibubapa yang mempunyai anak-anak yang menunggu keputusan UPSR 2011, pun apa kurang “cemasnya”.

Kepada ibubapa yang mempunyai anak calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), anda boleh mula membuat semakan keputusan UPSR 2011 anak anda menerusi :

Sistem pesanan ringkas mySMS 15888 dibuka seawal pukul 10 pagi ini.


Perkhidmatan yang disediakan oleh Lembaga Peperiksaan Kementerian Pelajaran Malaysia akan diaktifkan sehingga 12 tengah malam 23 November 2011


Cara semakan keputusan UPSR 2011 adalah dengan menaip UPSR [angka giliran] dan hantar kepada 15888


Contoh UPSR BC001A040 sms ke 15888


Setiap sms yang dihantar akan dikenakan bayaran RM0.15 dan setiap sms yang diterima akan dikenakan bayaran RM0.20.


Tahniah buat yang berjaya!!!!
Manakala pengumuman rasmi bagi analisa penuh berdasarkan keputusan UPSR 2011 akan diadakan di Bilik Mesyuarat Utama, Kementerian Pelajaran, Parcel E di Putrajaya sekitar pukul 9.00 pagi nanti oleh Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia, Dato’ Sri Abd. Ghafar bin MahmudKami pasti adik-adik ada yang tak senang duduk dibuatnya menunggu saat-saat keputusan UPSR 2011 keluar. Pasti akan ada ibubapa yang lebih risau mengalahkan anak mereka sendiri yang sedang menunggu keputusan UPSR 2011. Diharapkan janganlah jadikan keputusan UPSR 2011 ibarat :“LIFE AND DEATH”
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. Highly descriptive blog, I enjoyed that a lot.

    Will there be a part 2?

    Check out my web site ... Wholesale Jerseys

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.