4 Nov 2011

SEKSUALITI MERDEKA AKAN DITERUSKAN DALAM MASA TERDEKAT
abu nu'man4 Nov 2011 0 Komentar

Penganjur Seksualiti Merdeka yang berhadapan dengan reaksi berbelah bahagi daripada publik hari ini menegaskan, program itu tidak mengandungi unsur-unsur mencabar norma masyarakat Malaysia dan oleh itu bercadang untuk meneruskannya dalam waktu terdekat.
Polis telah mengharamkan program itu berkuat kuasa semalam manakala beberapa pertubuhan bukan kerajaan dan politik pula mengecam penganjurannya.
Berikutan kontroversi dan dakwaan mengatakan mereka memperjuangkan kebebasan hak gender dan mereka yang menghadapi masalah identiti seksualiti, Pengarah Seni program itu Phang Kee Teik, mereka akan membuat pengumuman dalam masa terdekat.
“Kami belum memutuskan berkenaan penganjuran program ini lagi, segala makluman akan diberitahu kemudian,” katanya yang enggan mengulas lanjut apabila ditanya kemungkinan akan menghentikan terus penganjuran program yang didakwa memperjuangkan hak golongan gay, dwiseks, lesbian, dan transgender itu.

Phang yang juga jurucakap program tersebut bagaimanapun menegaskan, pihaknya tetap mempertahankan program berkenaan yang berlangsung sejak 2008 atas alasan ia tidak mengandungi unsur-unsur yang bertentangan dengan norma masyarakat Malaysia.“Dakwaan sesetengah pihak berkenaan program ini salah, kami bukan berusaha memperjuangkan hubungan seks songsang, tetapi ia sekadar satu perjumpaan untuk bertukar pendapat dan perbincangan sahaja,” katanya yang menolak tanggapan salah banyak pihak terhadap perkara itu.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.