24 Nov 2011

PINDA AKTA AUKU??... HANYA PELAJAR BODOH JE PERCAYA NAJIB
abu nu'man24 Nov 2011 1 Komentar

Rasa nak cium je tapa kaki Najib bila dengar pengumuman di Parlimen bahawa Seksyen 15 Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) akan dipinda bagi membolehkan pelajar pusat pengajian tinggi menyertai parti politik.
“Untuk menghormati hak pelajar kita yang sudah dewasa di bawah Perlembagaan kami akan meminda Seksyen 15 AUKU untuk membenarkan mereka menjadi ahli parti politik ”... "Pindaan ini bagi membolehkan pelajar mengambil bahagian dalam aktiviti politik dan menjadi ahli parti politik,”


Tambah Najib ,”kebenaran hanya terhad kepada mereka yang berumur 21 tahun dan ke atas sahaja dan mereka masih tidak boleh membawa politik kepartian ke kampus”

- Najib ketika membentangkan usul memansuhkan tiga deklarasi berkaitan darurat di Dewan Rakyat hari ini.
Ini bermakna secara purata pelajar tahun 2 yang berumur 21 tahun sahaja boleh aktif berpolitik di luar kampus.

Tetapi para pelajar-pelajar universiti umur atas 21 tahun jangan mudah tertipu kerana anda semua bakal menghadapi rintangan dengan Rang Undang-undang Perhimpunan Aman yang tidak membenarkan himpunan haram, protes dan tunjuk perasaan di jalanan. Ini termasuk perarakan jalanan dengan tujuan dan bersembunyi disebalik menghantar memorandum kepada sesiapa pun, terutamanya kepada YDP Agung.

.... macam le korang tak kenal sape najib... bangsa jenis kuat menipu!!!
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. arrayah.info - Tanggungjawab Berdakwah, Pelajar Perlu Masuk Parti Politik Islam

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.