11 Nov 2011

HUJAH BODOH KJ MENJAWAB ISU NFC... IKUT LOGIK & MUNASABAH JE!!!
abu nu'man11 Nov 2011 2 Komentar

Kesian jugak tengok KJ bersungguh-sungguh mempertahankan project lembu Sharizat... sampai terserlah ke'lembu'annya... makin bercakap makin nampak lebih 'lembu' ketua pemuda UMporNO nie....ISU APARTMEN DAN PROJEK NFC

PKR sekali lagi telah membuat tuduhan tidak berasas untuk memesong rakyat berhubung isu National Feedlot Corporation (NFC). Semalam mereka cuba memesongkan rakyat dengan tuduhan penyelewangan dana bagi membeli apartment One Menerung, Bangsar yang dikatakan hak milik keluarga Menteri Keluarga, Wanita dan Masyarakat. Perkara ini mudah disensasikan kerana jika dilihat sepintas lalu pasti ramai akan tanya apa kaitan projek NFC dengan pelaburan hartanah?

PKR mungkin rasa teruja dengan hujah mereka tapi saya ingin tegaskan bahawa tuduhan tersebut jauh terpesong, bak jauh panggang dari api.

Mengikut kajian saya, ???? memang benar National Livestock & Meat Corporation (NLMC) telah membeli apartment One Menerung di Bangsar. Pelaburan ini dibuat dengan dana yang telah disalurkan kepada NFC dari akaun pinjaman khas (SLA) yang dikawal selia oleh Kementerian Kewangan dan juga Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani. ................ (

.............. Saya rasa walaupun penjelasan di atas amat logik dan munasabah ????? khususnya dari sudut perniagaan di mana pelaburan dibuat sambil menunggu kelewatan projek yang disebabkan faktor di luar kawalan NFC dan NLMC, PKR akan tetap mempolitikkan isu ini dan tidak akan menerima penerangan yang diberi. Tetapi walau apa pun tohmahan palsu yang diberi oleh PKR, kebenaran dalam kes ini sudah terang lagi bersuluh bagi mereka yang tidak prejudis. Dalam kes apartmen One Menerung, pengurusan NFC dan NLMC telah membuat keputusan untuk melabur duit yang masih tidak dapat diguna disebabkan kelewatan operasi supaya mendapat pulangan. Hujahnya mudah dan jelas.
sumber bodoh : http://www.rembau.net.my/index.asp?doc=/news_list.asp&uid=1597&t=oc

kalau ketua pemudanya bodoh tahap nie... belajar je jauh-jauh... bercakap ikut logik & munasabah tanpa memberikan fakta yang sebenar... sapa-sapa pun boleh bercakap... lembu syarikat pun boleh!!!
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

2 ulasan:

  1. Saya percaya ada maksud tersirat di sebalik komen KJ tentang pembelian apartment mewah oleh NLMC. Setidak-tidaknya ianya mengesahkan dakwaan wang yang sepatutnya digunakan untuk projek NFC telah digunakan untuk membeli apartment mewah yang tiada kena-mengena dengan tujuan asal projek itu. Mungkinkah KJ sengaja hendak 'mengenakan' Shahrizat?

    BalasPadam
  2. anak bapak try selamatkn pak mentua nye KAH KAH KAH

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.