1 Okt 2011

RIBUAN HADIR UST AZHAR DI UIA WALAUPUN REKTOR 'CUBA' HALANG
abu nu'man1 Okt 2011 9 Komentar

Mungkin ramai yang sudah tahu yang dimana Ustaz Azhar Idrus telah singgah ke UIAM untuk memberikan ceramah “We Proud To Be Muslim”
terdapat banyak input yang didapat dari ceramah Ustaz Azhar Idrus ini, selalunya aku dengar dan tonton video ceramah beliau di facebook dan youtube dan pada hari ini dapat mendengar secara live kt UIAM..

walapun terdapat halangan, dikatakan pada mulanya ceramah ini dibuat dimasjid dimana ia boleh memuatkan 6000 orang, namun disebabkan hal yg tak dpt dielakkan terpaksa dipindahkan ke Experimental Hall yang hanya muat 240 org tanpa sebarang penjelasan

disebabkan itu, mereka telah menyediakan 2 lagi tempat untuk mereka yang tidak dapat masuk kedalam Experimental Hall, iaitu di luar Hall dan dihadapan bangunan rektori iium.
bukan aku sorang, bahkan ramai yang tak dapat masuk, tak kira yang lelaki dan perempuan..penuh ruang dihadapan bangunan rektori tersebut. Aku pun terkejut dengan sambutan yang diberikan oleh mahasiswa dan mahasiswi IIUM terhadap talk ini kerana penceramahnya ialah Ustaz Azhar Idrus :)

thumbs up kepada Maaruf Club kerana dapat overcome masalah ini, walaupun tak dapat buat kat masjid korang still boleh teruskan ceramah ini dengan menyediakan layar dan lcd beserta speaker untuk mereka yang tidak dapat masuk kedalam hall… apapun kire puas hati la....

kat dalam hall dalam 300 org.... terpaksa himpit-himpat dengan econ yg tak dipasangnya.... takpe.... ada ganjaran di sisi Allah....
suasana di luar hall... hanyat giler... namun semua tetap tekun mendengar ceramah yg julung kalinya hingga jam 11.15 mlm.... lebih kurang 2 jam setengah.....
kat atas rumput luar depan pejabat rektor.... alhamdulillah tak hujan.... cume berembun je....

untuk download ceramahnya http://www.mediafire.com/?a5hyejypkfca6de
Dan ceramahnya harapan  Ustaz Azhar Idrus sendiri  agar dapat berceramah di dalam MASJID UIA dimasa hadapan dan diikuti dengan tebukan dan sorakan gemuruh dari para hadirin dan sebagai tanda 'protes' terhadap rektor  'perempuan' yg baru itu.....
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

9 ulasan:

  1. rektor tali baru umno

    BalasPadam
  2. Menurut salah seorang penuntut UIA yang juga pimpinan Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (GAMIS), isu ceramah Ustaz Azhar Idrus di UIA bukanlah sebenar-benarnya berpunca dari pentadbiran UIA itu sendiri.

    “UIA pun tak boleh buat apa-apa sebab ada arahan dari Bukit Aman. Jadi, jangan marahkan UIA. Kalau benda ini berterusan, memang ceramah agama akan dihalang dimana-mana selagi Bukit Aman dikuasai oleh kerajaan yang tak suka dengar ceramah.”

    BalasPadam
  3. tUNGGU bUKIT aMAN JADI bUKIT pUTUS.....aman selamat rakyat..

    BalasPadam
  4. Betol ka arahan dpd Bkt Aman.
    Kalau betoi kita ramai2 doakan si KPN tu kalau dia mati, biar dia mati dalm keadaaan hina dan jijik. Sebab menghancurkan "Taman2 Syurga" Allah. Bukankah kita tahu siapa yang hadir dalam majlis2 ilmu di masjid adalah seperti berada di dalam "taman2 syurga".

    Aku memang benci tengok perangai KPN yang ada ni. Macam yahudi ja tindakkannya.

    BalasPadam
  5. Bukan salah rektor baru,,
    program ni dah diluluskan sbnrnya..
    campur tgn Polis Bukit Aman mnyebabkan jd mcm ni..

    BalasPadam
  6. islam tp lg trok dr yahudi....bwk ngucap larh munafiq2 skalian....isu masjid pown nak d politik kn...

    BalasPadam
  7. kompom UMporNO terLibat maa

    BalasPadam
  8. celake UMporNO !!!

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.