3 Okt 2011

MTUC PIKET... RANG UNDANG2 PINDAAN TERUS DIBACA
abu nu'man3 Okt 2011 0 Komentar

KUALA LUMPUR, 3 Okt — Sekitar 200 ahli Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) mengadakan piket memprotes tindakan Putrajaya yang terus dengan pendiriannya mahu membacakan Rang Undang-undang Kerja (Pindaan) 2010 buat kali kedua pada sidang Parlimen yang bermula hari ini.


MTUC meneruskan tindakan mereka di pekarangan pintu masuk Parlimen sekitar 11 pagi tadi selepas Menteri Sumber Manusia Datuk Dr S Subramaniam kekal dengan pendirian mahu membawa Rang Undang-undang Kerja (Pindaan) 2010 untuk bacaan kali kedua.


Ahli MTUC mengadakan piket di kawasan Parlimen menggesa Rang Undang-undang Kerja (Pindaan) 2010 ditarik balik.

Mesyuarat itu dipengerusikan oleh Subramaniam sendiri.

Kumpulan yang berhimpun di kawasan Parlimen berteriak dan bernyanyi “Tarik balik! Tarik balik!” merujuk kepada Rang Undang-undang Kerja (Pindaan) 2010 itu.

Menurut Naib Presiden MTUC A. Balasubramaniam, “kami meneruskan keputusan kami untuk mengadakan piket bagi melahirkan rasa kecewa kami dengan pindaan yang disyorkan.”

Khalid dan pemimpin-pemimpin MTUC dalam NLAC kemudian menyertai piket itu.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.