27 Okt 2011

MAT ZAIN BUAT NAJIB PANAS BONTOT
abu nu'man27 Okt 2011 4 Komentar

Menurut Datuk Mat Zain Ibrahim yang merupakan bekas pegawai kanan polis mendakwa bertemu secara peribadi dengan Najib Razak pada Oktober 2008 yang mana Najib pernah mengatakan Abdul Gani Patail dan juga Ketua Polis Negara masa itu Musa Hassan tidak wajar terlibat dalam kerja memalsukan bukti dalam siasatan kes mata lebam 1998 DSAI.
Ketika itu Najib merupakan timbalan perdana menteri dan menjadi perdana menteri pada April 2009.
“Komen YAB terhadap Gani Patail antara lainnya, ‘memang salah untuk memalsukan keterangan. Walaupun boleh jadi tujuan Gani adalah untuk menolong IGP’ (merujuk kepada bekas ketua polis negara, Tan Sri Rahim Noor), membuat keterangan palsu, adalah suatu kesalahan dan tidak patut dia lakukan,” kata Mat Zain dengan merujuk kepada apa yang diperkatakan oleh Najib pada pertemuan mereka.
Mat Zain seterusnya menulis, “komen terhadap Musa Hassan pula, YAB menyatakan antara lainnya, ‘saya mendapat tahu peranan Musa tidaklah seteruk Gani. Saya rasa beliau (Musa) boleh melepaskan diri.”
Mat Zain mengatakan demikian dalam surat terbuka kepada Najib.
Dalam surat terbuka itu, Mat Zain menambah, “selanjutnya YAB telah memberi jaminan akan membincangkan perkara pelantikkan panel bebas dengan Perdana Menteri (Tun Abdullah Ahmad Badawi ketika itu) oleh kerana YAB mengatakan tidak tahu-menahu mengenai pelantikkan panel ini, jika saya tidak maklumkan pada hari tersebut . . .”
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

4 ulasan:

 1. sure najib hilang 'telok' sekali lagi???

  BalasPadam
 2. ko pun mcm sial..nape skrang baru nk bukak mulut..dasar anjing!!

  BalasPadam
 3. Disebabkan mereka cipta bukti palsu dikalanga polis, hakim dan peguam negara menyebabkan banyak kes jenayah yang pelik dan tidak dapat diselesaikan yang peliknya kena pada bangsa melayu lak tu. agaknya perangai pemimpin Melayu dah tidak ada integriti dan akauntabiliti menyebabkan perkara ini berlaku. pemimpin borek rakyat rintik..

  BalasPadam
 4. Kebenaran itu akan dtg.. kerana yg benar tetap benar, fakta mmg bleh dimanipulasi, tetapi bila tiba masanya, bersedia kita utk kemenangan.. Bumi ini milik Allah SWT, siapalah kita ini....hanya hambaNya...

  BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.