29 Okt 2011

LINTAS LANGSUNG IJTIMA' TARBAWI PEMUDA PAS
abu nu'man29 Okt 2011 0 Komentar

 Hari kedua Ijtima Tarbawi Pemuda Pas Peringkat Kebangsaan 2011 dimulakan dengan Kuliah Subuh yang disampaikan oleh Al Fadhil Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man.
 Sekitar jam 8.30 pagi para pemuda disajikan dengan ucapan khas daripada Mantan Murshidul Am Ikhwanul Muslimeen, Dr. Mahdi Akif

Dr. Mahdi menekankan tentang betapa pentingnya menepati masa sehingga dalam salah satu ucapan beliau ada menceritakan yang dizamannya pernah satu ketika beliau berjaya menghimpunkan pemuda pemudi ikhwan muslimeen sekitar 500 orang dlm tempoh 30 SAAT.


Ramai lagi yang tak dapat memasuki dewan Dato' Hj Fadhil Noor
 Jam 10.45 pagi Pembentangan Kertas kerja Pertama disampaikan oleh Ustaz Khairuddin Aman Razali di bawah tajuk PAS dan Tahaluf Siyasi
 Al Fadhil Ustaz menceritakan sirah di zaman Baginda Nabi terhadap hubungan tahaluf dengan kabilah arab dan kaitannya dengan hubungan Pas hari ini.
 Selapas Zohor Para pemuda disajikan Forum yang disampaikan oleh Dato' Mustapa Ali dan Dato' Abu Bakar Chik di bawah tajuk 'MAsa Depan Perjuangan Pas dalam Lanskap Politik'
 Ustaz Nazri Chik, Exco pemuda Pas Pusat selaku moderator forum tersebut.
 Ustaz Abu Bakar sedang menyampaikan pidato beliau
pehhhhh... ramainye!!!
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.