14 Sep 2011

Tekiu Che Det, tekiu Utusan Meloya... kahkahkah...
chedet14 Sep 2011 1 Komentar

Apabila Mahathir Bersuara.......

Oleh: AntiKarat

UMNO mesti dihenyak rapat ke dinding. Mereka pada mulanya memfitnah PAS dalam isu Bukit Kepong. PAS dilabel sebagai menyokong komunis. Kini isu kemerdekaan yang berlarutan menjerut batang leher UMNO. Kita lihat bagaimana UMNO cuba menyelamatkan diri. Apabila Mat Sabu kata polis Bukit Kepong sebagai pegawai Inggeris, UMNO jaja cerita PAS hina polis. Apabila dibuktikan berdasarkan senario sejarah tahun 1950 yakni sebelum merdeka, UMNO gelabah.

Melalui joker mereka berpangkat professor, timbullah putar alam baru untuk menyokong dakwaan mereka bahawa polis waktu 1950 itu ialah polis Tanah Melayu bukan polis yang menjadi pegawai Inggeris. Hujah pembohong mereka yang terhebat sekarang ialah Tanah Melayu tak pernah dijajah.

UMNO tak berani bersuara. Mereka guna joker akademik untuk mematahkan hujah Mat Sabu dan PAS. Mereka fikir Mat Sabu yang tak berijazah itu akan mudah diratah oleh Prof-Prof yang ber-Phd. Malang seribu kali malang. Hujah-hujah joker akademik semakin menimbulkan persoalan dan keraguan di kalangan rakyat dan generasi baru. Orang dah tak tanya Mat Sabu. Sebaliknya seluruh rakyat bertumpu kepada joker akademik sekarang. Pelbagai soalan bermain dalam fikiran rakyat? Kenapa selepas 54 tahun merdeka, baru diuar-uarkan Tanah Melayu tak pernah dijajah? Jadi bohonglah sejarah tanah air selama ini. Inilah persoalan yang membina persepsi baru rakyat sekarang iaitu kalau tak bohong, bukan UMNO namanya.

Najib jeling kepada Muhyidin. Muhyidin terteleng-teleng kepada Rais. Rais meninjau-ninjau Khairy. Habis-habis Mahathir mengeluarkan bersuara dari dalam kerongkong. Katanya, benar Tanah Melayu tak pernah dijajah. Inilah suara UMNO sekarang walaupun mungkin UMNO akan kata itu pandangan peribadi Mahathir. Oleh kerana Mahathir merupakan tokoh kanan UMNO, bolehlah dirumuskan itulah pandangan UMNO, dalam keadaan manusia lain dalam UMNO ‘kecut pemberat’. KJ yang mengatakan Mat Sabu bacul nampak ‘real bacul’ dalam isu terbaru ini.

Confirm UMNO tak berani mengeluarkan pendirian rasmi dalam isu ini. Ditegaskan sekali lagi khususnya untuk pemuja UMNO bahawa UMNO tak akan mendedahkan ‘stand’-nya kepada rakyat dalam isu ini. Kiri kanan UMNO kena. Jadi memadai rakyat mengambil pandangan tokoh tersohor mereka, Mahathir. Dengan hujah Mahathir, rakyat boleh membuat beberapa konklusi.

1. Perangai UMNO seiras perangai penjajah; suka putar belit.
2. Sejarah tanah air amat meragukan kerana ditulis oleh otak penjajah dan pewarisnya.
3. Laungan ‘Merdeka’ dan sambutan kemerdekaan adalah tak kena tempat. Ia sama taraf laungan ‘Merdeka’ oleh budak-budak yang baru selesai mengambil SPM.
4. Tiada Bapa Kemerdekaan seperti mana dakwaan dan momokan UMNO.
5. Mulai tahun depan, tiada lagi sambutan kemerdekaan. Kalau diadakan juga, itu adalah satu usaha membazirkan dui t rakyat.
6. Ada asas untuk membenarkan kata-kata Mat Sabu, “sejarah tanah air patut ditulis semula.”
Najib tak perlu melenting kerana joker-joker akademik mereka sehari dua ini sedang galak memberi kuliah sensasi terbaru bertajuk “ Tanah Melayu Sebuah Negara Naungan”.
7. UMNO bukanlah parti yang memperjuangkan kemerdekaan tanah air kerana Tanah Melayu tak pernah dijajah malah UMNO hanyalah legasi British di Tanah Melayu.

Makin berlarutan isu ini, makin baik untuk intelek rakyat. PAS mesti menghenyak UMNO rapat ke sudut dinding PRU13. Bahana fitnah akhbar Utusan sedang memberi pulangan lumayan untuk tuannya, U.M.N.O; satu nama warisan British.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. Tahniah la artikel yg amat bernas sekali. Isteri-isteri dan anak-anak Polis semasa kejadian peristiwa Bukit Kepong tu mmg patut dibunuh dgn kejam kerana walaupun mereka beragama Islam tetapi makan duit gaji drpd British. Mereka mmg patut dibakar hidup-hidup pun. Allahu Akbar.

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.