7 Ogo 2011

YB : jangan la hanya pandai janji!
chedet7 Ogo 2011 1 Komentar

Serkam: Pemuda Tagih Janji YB

SERKAM – Kemalangan yang hampir meragut nyawanya lima tahun lalu masih segar di ingatan seorang pemuda di sini.

Namun, ia bukan penghalang bagi Mohd Noor Azmin Mohd Kassim, 27, untuk berdikari walaupun kaki kanannya hampir tidak berfungsi selepas dimasukkan besi serta menjalani lebih 10 kali pembedahan akibat kemalangan berkenaan.

Mohd Noor Azmin yang hanya bergantung kepada tongkat mengambil inisiatif membuka bengkel motor sementara di hadapan rumah.

Dalam masa sama, dia menunggu bengkel miliknya yang dibangunkan menggunakan wang pencen bapanya bernilai lebih RM20,000 siap.

Dia bagaimanapun terpaksa mengharungi ranjau untuk berdikari apabila pernah dimasukkan ke dalam lokap kerana dituduh menyimpan barang-barang curi, selain ada yang memandang negatif dengan kewujudan bengkel haram berkenaan.

“Bukan senang nak mencari sesuap nasi. Niat saya nak bantu keluarga tetapi saya terkilan apabila pernah masuk dalam lokap akibat usaha ini,” katanya ketika ditemui Sinar Harian di rumahnya, semalam.

Mohd Noor Azmin bagaimanapun meluahkan rasa terkilan apabila ada wakil rakyat yang berjanji kepadanya untuk bantu menyokong memasukkan bekalan elektrik dan air di bengkel barunya itu.

“Saya kesal seolah-olah dipermainkan selepas diberi pengharapan. Dulu dia janji nak tolong. Bila emak saya hantar surat permohonan lebih lima kali serta salinan Mykad kepada pihak wakil rakyat berkenaan, kerani yang uruskan kata ia dalam proses.

“Tapi, apabila wakil Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) datang ke rumah saya, mereka bagitahu pihaknya tak pernah terima sebarang permohonan,” katanya.

Mohd Noor Azmin berkata, situasi itu benar-benar membuatkan dia kesal dan sedih.

“Sepatutnya pihak berkenaan membantu dan memberi sokongan kepada golongan Orang Kelainan Upaya (OKU) seperti saya untuk berdikari dan bekerja sendiri, tapi karenah birokrasi yang berlaku membuatkan dirinya terasa tertipu,” katanya.

Menurutnya, adalah tidak munasabah sekiranya permohonannya tidak ditunaikan kerana ia hanya melibatkan kemasukan bekalan air dan elektrik, dan bukan bantuan lain.

“Sedihlah bengkel sudah siap tapi sampai sekarang saya tak boleh nak beroperasi di situ. Bukan sahaja tiada kemudahan asas, malah permohonan lesen perniagaan yang saya mohon menerusi wakil rakyat itu juga tidak menampakkan penyelesaian.

Berikutan itu, dia berharap ada pihak yang boleh membantu menyelesaikan masalahnya supaya dia boleh terus berdikari tanpa mengharapkan bantuan lain.

Bagi mereka yang mahu membantu, boleh menghubungi Mohd Noor Azmin di talian 016-2698211
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

 1. Sunday, August 7, 2011
  LIVE - Hassan Ali Dipaksa Sujud Kepada DAP!


  Bermula jam 10 pagi sampailah jam 3 petang mesyuarat mengenai isu Serbuan Gereja yang dilakukan oleh JAIS dan Yb Dr Hassan Ali akhirnya memperolehi keputusan yang sudah dijangka kita semua umat Islam.

  Hassan Ali dilaporkan terus keluar dari bilik mesyuarat dan enggan ditemubual sebaliknya menyatakan Presiden Parti akan membuat kenyataan berhubung pekara tersebut.

  Dari apa yang Gomo dimaklumlan oleh sumber Rapat Hassan Ali bahawa Pimpinan PAS telah mengesa agar Hassan Ali memohon Maaf diatas kebiadapan nya menyerbu Gereja tempoh hari. Hassan Ali tidak sepatutnya membelakangkan sekutu DAP dalam hal ini dan sewajarnya sebarang tindakan dari Hassan Ali perlu dirujuk kepada parti terlebih dahulu.


  Gereja Methodist Damansara Utama - Kubu Murtadkan Umat Islam.

  Hassan Ali sekali lagi dipaksa menutup mulut oleh pimpinan PAS dan dari ini maka jelaskan kepada kita semua PAS sudah tidak relevan dalam memperjuangkan apatahlagi mempertahankan Islam. PAS tunduk dan akur pada DAP Kafir demi meraih undi si Kafir dan ini jelas pada kita PAS sudah semakin hancur menjadi Barua kepada DAP.

  DAP menolak Islam dan sekarang DAP sudah mengganti PAS.


  Bayangkan jika kelak Pakatan Rakyat DAP,PAS dan PKR mentadbir negara apa akan jadi? Islam akan terus berkembang atau akan terus mundur?

  Semoga Rakyat Malaysia khusunya Umat Islam sedar bahawa PAS Barua kepada DAP Kafir.

  Wajib kita menolak PAS yang bersekongkol dengan Kafir menjahanamkan Islam.


  Psssttt.... Pas memang Babi lah, bangsat punya Nik Ajis pelacur Ugama.


  Posted by PAPA GOMO
  Posted by Gelombang Wangsa Maju at 4:17 PM
  Labels: Pakatan Haram
  2 comments:

  Al Amin said...

  Assalamu'alaikum. Masya-Allah. Sekarang Pas di bawah kepimpinan ulamak telah sujud kepada KAFIR HARBI. Apa pula nanti fatwa Nik Aziz dan Hadi Awang ?. Puak Pas, umat Islam perhati baik-baik, apa orang berdua ni nak putar-belit Al Quran. Silap putar NERAKA JAHNAM.

  Ana minta umat Islam rujuk kepada Al Quran dan mengamati Surah Fatir ayat 5 dan 6 yang bermaksud,

  " Wahai umat manusia !. Sesungguhnya janji Allah 'yakni membalas amalan kamu ' ADALAH BENAR. Maka janganlah kamu diperdayakan oleh kemewehan hidup didunia, dan janganlah syaitan yang menjadi sebesar-besar penipu itu berpeluang menyebabkan kamu terpedaya dengan ' yakni kemurahan ' ALLAH. ' yakni lalu kamu lalai dan menderhaka '.

  Sesungguhnya SYAITAN itu adalah MUSUH bagi kamu maka jadikanlah dia musuh ' yakni yang mesti dijauhi tipu-dayanya '. Sebenarnya dia hanyalah mengajak golongannya supaya mereka menjadi dari penduduk NERAKA '. Tafsir PIMPINAN AL RAHMAN. Wallahu'alam.
  August 7, 2011 5:44 PM

  BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.