18 Ogo 2011

Piala Pertama Buat Fabregas,Piala Kesebelas Buat Guardiola
Pejuang Muda18 Ogo 2011 0 Komentar

Pagi tadi berlangsung sekali lagi perlawanan yang memang menjanjikan satu perlawanan yang menarik.Pertembungan Barcelona dan Real Madrid,yang juga digelar El Classico (The Classic),pagi tadi merupakan perlawanan ke 5 untuk tahun 2011 ini.
Iniesta - Barcelona Vs Real madrid - Super Cup (Getty)

Pertembungan dua kelab gergasi Sepanyol ini tadi berkesudahan 3-2 yang kemenangan memihak kepada kelab Catalan,FC Barcelona.Gol pertama dijaringkan seawal minit ke 15,yang disudahkan oleh Andres Iniesta.Selang 5 minit kemudian Real Madrid cuba bangkit dengan menjaringkan satu gol dari pemain termahal dunia,Cristiano Ronaldo.Permainan semakin rancak apabila pemain terbaik dunia 2 kali,Lionel Messi menjaringkan gol hasil sumbangan hantaran back heel dari Gerard Pique pada minit 43.

Jaringan gol tidak berhenti di situ apabila 2 gol lagi dijaringkan minit-minit akhir perlawanan.Real Madrid cuba untuk mengejar Barcelona dengan membuat jaringan pada minit ke 82,sebelum dikecewakan sekali lagi oleh Messi pada minit ke 87.Kemasukan Cesc Fabregas merupakan satu debut yang dinantikan oleh semua peminat,walaupun hanya bermain lebih kurang 10 minit sahaja.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.