5 Ogo 2011

BUKU KONSEP BERKEBAJIKAN PAS LANCAR HARI INI
abu nu'man5 Ogo 2011 0 Komentar

KUALA LUMPUR, 5 Ogos — Susulan tema ucapan dasar Presiden PAS pada muktamar awal bulan lalu, Buku Konsep Negara Berkebajikan tulisan Datuk Seri Abdul Hadi Awang akan dilancarkan di Kota Baru hari ini.

Ia dilancarkan oleh Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang juga Menteri Besar Kelantan.
Buku itu dikeluarkan, dilihat bagi menjawab kritikan pemimpin-pemimpin Umno sejak Hadi menghuraikan perkara itu dalam ucapannya.

PAS juga menggunakan tema itu dalam manifesto mereka pada pilihan raya umm ke-12 pada 2008.
Setiausaha Akhbar kepada Presiden PAS, Mohd Nasaie Ismail berkata majlis pelancaran berlangsung di pekarangan Stadium Sultan Muhammad pagi ini.

Laporan Harakahdaily menyebut, buku karangan Hadi itu mengandungi konsep negara berkebajikan berdasarkan panduan Al-Quran dan sirah Nabi saw.

“Dalam buku itu turut dijelaskan tentang kaitan Negara Berkebajikan dengan Buku Jingga dan manifesto PAS tahun 2008,” katanya.

Ciri-ciri Negara Berkebajikan, menurut beliau, berlawanan dengan Negara Kebajikan iaitu negara keangkuhan sebagaimana diamallkan di negara ini.

“Selain itu, dalam buku itu juga terdapat pelbagai aspek lain lagi yang turut digarap oleh Presiden PAS yang amat perlu dibaca oleh setiap rakyat negara ini,” jelasnya.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.