29 Jul 2011

EO : AMBIGA HARAP TAK ULANG LAGI... AKU YAKIN AKAN ULANG LAGI
abu nu'man29 Jul 2011 1 Komentar


Datuk Ambiga hari ini menaruh harapan yang tinggi agar Putrajaya tidak mengulangi kesilapan apabila menahan pemimpin PSM di bawah tahanan Ordinan Darura... tapi bagi aku harapan Ambiga hanya tinggal harapan le... sebab Putrajaya akan mengulangi benda yang sama ... Be End memang jenis menipu sampai kiamat....

PETALING JAYA, 29 Julai — Terkejut dengan pembebasan enam pemimpin Parti Sosialis Malaysia (PSM) lewat petang ini daripada tahanan Ordinan Darurat, Pengerusi Bersih 2.0 Datuk Ambiga Sreenevesan menggesa Putrajaya agar tidak mengulangi kesilapan yang sama pada masa depan. 
“Ini adalah berita yang paling menggembirakan hari ini, mereka memang tidak sepatutnya ditahan di bawah Ordinan Darurat.

“Saya tidak faham mengapa kerajaan gunakan Ordinan Darurat untuk menahan mereka,” katanya pada sidang media selepas forum Undang-Undang Pilihan Raya, SPR dan Pembaharuan Pilihan Raya anjuran Persatuan Promosi Hak Asasi Manusia (Proham).

Justeru kata Ambiga, beliau amat berharap agar Putrajaya tidak menggunakan Ordinan Darurat untuk menahan seseorang tanpa sebarang bukti yang kukuh.

“Sejak dari mula kita bantah penahanan mereka berenam, kita tidak tahu mengapa mereka ditahan, atas kesalahan apa?

“Jadi saya harap sepatutnya perkara sama tidak lagi berulang,” katanya.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. lu apa susah, gua ada kuasa itu gua punya pasallah, rakyat sudah bagi kuasa sama gua.

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.