28 Jul 2011

BERAPA NAJIB DAPAT DARI KONTRAK RM300 B PANELPOINT?
abu nu'man28 Jul 2011 4 Komentar

Syarikat tempatan yang hanya dikenali PanelPoint Sdn Bhd mengumumkan usahanya membentuk sebuah konsortium bagi membangunkan saluran paip gas 8,000 kilometer menghubungkan negara-negara Asean termasuk Malaysia dengan China melibatkan pelaburan AS$100 bilion (RM300 bilion).

Bagaimanapun wartawan yang skeptikal tidak memperoleh banyak maklumat mengenai usaha sama itu, yang bakal membangunkan projek dikenali sebagai saluran paip Trans-Asian Oil and Gas (TOAG).

Syarikat itu melalui CEOnya Che Nordin Ismail berkata mereka telah menerima restu secara hitam putih daripada perdana menteri, DS Najib Tun Razak.


The government, he said, has been very supportive of the private project and PanelPoint received the go-ahead from Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak earlier this month.

"All other foreign governments involved with this project are well aware of the development through their representatives," Che Nordin said, adding that PanelPoint was yet to sign any official documents with the governments or officials regarding the pipeline," Che Nordin said.

A privately funded project, principally by Rochester Foundation Inc USA, the development of TAOG is expected to see close collaboration among foreign and local corporations, financial institutions and industry experts.

-- BERNAMA


.... tapi aku malas ulas panjang sebab biasanya company macam nie hangat-hangat taik ayam je... macam kes yang bagi PAS cek  tipu RM 1 juta dulu nak majukan tanah kat Kelantan .... apapun memang bertambah bodoh la Najib kalau dok layan orang macam ni walaupun memang dia bodoh sejak kebelakangan ni....
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

4 ulasan:

  1. the news is only covered on bernama and malaysian insider...so please lah editorial this project does make sense dan hentikan fitnah khalifah islam without having any facts.. they claimed to have a black and white but did not show the prove..WTF..jgn jadi bodoh lah...o

    BalasPadam
  2. dulu masa isu cek RM1 juta korang bukan main owang umngok canang sana sini... sekarang ape cerita... bernama bukan berita yg diikhtoraf ke?

    BalasPadam
  3. Kita tengok kebenarannya...tok sah nak kata lebih2...nanti kita yang rugi.

    BalasPadam
  4. dont judge the book by its cover only...mana tahu akan terjadi realiti..who knows :)

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.