19 Mei 2011

NIE BARU LOGO HALAL KOREA JAMIL WOI... KE JAKIM PUN SAMA MANGKUK?
abu nu'man19 Mei 2011 1 Komentar

Macammane la Menteri Agama sekoq nie boleh dakwa yg semata-mata tulisan HALAL (seperti sebelah) itu adalah keluaran Korea Federation Halal Comittee? Semalam JAKIM dakwa benda tue dalam proses.... tup-tup hari ini dah sahkan logo 'HALALA' tue.... cepat betul Jakim gie korea buat inspection kat kilang depa...

YAN: Logo halal pada kotak susu 1Malaysia yang diragui statusnya sejak mula diagihkan secara percuma kepada pelajar sekolah mulai 11 Mei lalu disahkan sebagai produk yang mematuhi prosedur dan piawaian halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sebelum diedarkan di negara ini.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom, berkata meskipun produk berkenaan dikeluarkan di Korea, ia mematuhi piawaian halal berdasarkan penilaian JAKIM dan badan Islam di negara itu.

Katanya, banyak produk keluaran badan Islam dari negara luar ketika ini dijual menggunakan logo halal selain logo yang dikeluarkan JAKIM, namun ia tetap perlu mematuhi peraturan dan piawaian negara ini sebelum boleh dipasarkan.

“Ada badan Islam luar negara yang mengeluarkan produk mereka sendiri dan kini dipasarkan secara meluas di Malaysia, namun ia memenuhi piawaian serta peraturan ditetapkan JAKIM.

“Dalam hal ini, JAKIM sendiri membuat pengawasan dan penilaian terus terhadap produk itu sebelum ia boleh dipasarkan sebagai produk halal.

....... ini logo halal yang dikeluarkan oleh Korea Muslim Federation Halal Com.....

.... tak tau berapa banyak benda syubhah yang dihalalkan BN masuk ke dalam perut anak-anak kita...?
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. ini sume kes Kadok Naik Junjung.... Beruk dapat Bunga... dah dapat jawatan tak tau nak buat keja... dok perabih duit rakyat jer bayo gaji si Boddoh!!!... sebab pandai jilat dapatlah jadik mentri... bukan sebab layak... tapi sebab boddoh... kat m'sia ni lain sket... kriteria utama nak jadik mentri umgok, mesti bonggok dan lidah mesti panjang..

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.