26 Mei 2011

KES TUKAR JANTINA : ADA JUGAK MAK YANG BODOH MACAM NIE
abu nu'man26 Mei 2011 6 Komentar

"Ashraf juga disahkan ibunya lebih cenderung berperwatakan wanita sejak kecil dan membuat kenyataan bersumpah membenarkan anak lelakinya itu menjalani pembedahan."... ada jugak mak yang bodoh lagi jahil macam ni atas muka bumi

KUALA LUMPUR, 26 Mei — Harapan menggunung seorang lelaki untuk menukar nama daripada Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz, 25, kepada Aleesha Farhana tertangguh lagi apabila Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu semalam menetapkan 18 Julai ini untuk keputusan.

Ashraf yang menjalani pembedahan menukar jantina di Thailand antara 2008 hingga 2009 kerana mendakwa lebih cenderung kepada perwatakan wanita memfailkan petisyen memohon mahkamah membenarkannya menukar nama Ashraf kepada Aleesha Farhana, bagi memudahkannya menguruskan kehidupan seharian, selain mahu memasuki universiti melanjutkan pengajian dalam bidang sama.
Malah katanya, kedua ibu bapa pempetisyen turut mengesahkan anak mereka memiliki alat sulit lelaki sejak lahir, tetapi ia tidak normal, bersaiz kecil, tidak aktif dan tidak berfungsi sebaiknya seperti rakan sebaya lain.

Ashraf juga disahkan ibunya lebih cenderung berperwatakan wanita sejak kecil dan membuat kenyataan bersumpah membenarkan anak lelakinya itu menjalani pembedahan.

Bagaimanapun, Addha dalam hujahan balasnya berkata, peguam pempetisyen gagal melampirkan laporan lengkap daripada doktor bahawa pembedahan dijalankan berjaya menjadikan Ashraf seperti wanita tulen termasuk mempunyai rahim dan tubuh kewanitaan dan fakta apabila perlakuan seksual berlaku antaranya sama ada dia boleh mengandung.

“Kita tidak ada perundangan yang membenarkan permohonan pempetisyen ini dan jika mahkamah membenarkan permohonan ini, ia akan memberi kesan jangka panjang kepada institusi masyarakat.

“Kita tidak tahu mungkin ramai di luar sana yang beratur untuk menukar nama dan jika keputusan mahkamah membenarkan permohonan ini ia boleh menyebabkan huru-hara dalam masyarakat,” katanya dipetik laporan itu.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

6 ulasan:

 1. anti meLAYU BODOH....26 Mei 2011 1:02 PTG

  mak zaman moden tp jahilliyah.....
  pakai tudung tp jahil murokabb...
  islam pd nama jeee...
  inilah me'layu' zaman sekarang jauh dr islam sebenar..

  BalasPadam
 2. y meLayu ramai nk jadi nyah.ape kn jadi bila mnteri kdn jadi pm(d eLak kn)

  BalasPadam
 3. isaflah wahai manusia....

  BalasPadam
 4. haru tu aku baca lain.. yg ini lain pulak... hurmmmmm .. allah a'alam

  BalasPadam
 5. all of you are ignorant idiots!! the whole society of you!! mengapa Allah jadiakan manusia sperti ini?? obviously Allah has chosen these people to suffer the most extreme in life, because the suffering is the worst kind that anyone can ever imagine!!!
  ok, kalau manusia seperti ini, "balik ke pangkal jalan" , and become the most loyal servant to Allah, wajib manusia macam ni masuk Syurga tahap 7!!! the sacrifice that they have done and the suffering they have endured, because Allah made them like this, and for them to live in denial and suffer to the brink of suicide, i think they deserve the utmost recognition in dunia selepas kiamat!!!

  BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.