30 Apr 2011

(PANAS) POLIS SAHKAN & PASTI 110% LELAKI TU ANWAR!!!
abu nu'man30 Apr 2011 2 Komentar

Aku bawak gambar ini jumpa polis dah polis telah mengesahkan dengan penuh yakin tanpa ada syak wasangka lagi bahawa yang wajah lukisan ini milik Anwar ....Anwar Sadat...wakakakakaka


Jeneral Besar Mohammed Anwar Al Sadat bahasa Arab: محمد أنورالسادات; lahir di Mit Abu Al-Kum, Al-Minufiyah, Mesir, 25 Desember 1918 – meninggal di Kairo, Mesir, 6 Oktober 1981 pada umur 62 tahun) adalah seorang tentara dan politikus Mesir. Ia menjabat sebagai Presiden ketiga Mesir pada periode 15 Oktober 1970 hingga terbunuhnya pada 6 Oktober 1981. Oleh dunia Barat ia dianggap sebagai orang yang sangat berpengaruh di Mesir dan di Timur Tengah dalam sejarah moden.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

2 ulasan:

  1. rasanya dia yg jd kambing hitam atas kekalahan mesir pada perang 6 hari btul x?

    BalasPadam
  2. Silap. Anwar Sadat mengambil tempat jamal Abdul Naser yang menganggantugn sampai mati Syed Qutb dan ramai lagi pejuang Islam di Mesir. Naser malu dengan kekalahan perang 6 hari tahun 1967. Selepas Naser mati tahun 1970, Sadat cuba membina pengaruh dengan perang Oktober 1973. Mesir berjaya mengambil kembali Sinai dan Port Said. Kemudian tahun 77 beliau berdamai dengan Israel yang menyebabkan belaiu diboikot oleh dunia Arab dan kemudian dibunuh pada tahun 1981.

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.