27 Apr 2011

MU SELESA KE FINAL
abu nu'man27 Apr 2011 0 Komentar

GELSENKIRCHEN, 27 April — Manchester United (MU) menamatkan pusingan pertama perlawanan separuh dengan selesa untuk melangkah ke final Juara Liga setelah mengatasi Schalke 04 2-0 di bandar Jerman Gelsenkirchen, semalam (awal pagi ini, waktu Malaysia).


MU memperoleh sehingga 13 peluang untuk mendahului gol pada separuh masa pertama tetapi berjaya dinafikan oleh penjaga gol Jerman Manuel Neuer yang dilihat hero bagi Schalke.

Bagaimanapun bintang MU Ryan Giggs dan Wayne Rooney memecahkan kebuntuan dengan menjaringkan gol pada separuh masa kedua.

Giggs menjaringkan gol pertama pada minit ke-67 dan disusuli oleh Rooney, sekali gus membuka laluan cerah untuk ke final.

MU akan menyambut Schalke di Old Trafford pada 4 Mei untuk menyempurnakan pusingan kedua dan memastikan wakil tunggal Britain dalam perlawanan akhir bulan depan.

Pengurus Sir Alex Ferguson telah memberi amaran awal agar tidak memandang mudah kehebatan Schalke sebelum perlawanan ketika pasukan tersohor, yang menduduki tangga terakhir Liga Inggeris musim ini, dilihat mempunyai peluang cerah untuk ke final pada 28 Mei di stadium Wembley.

Jika MU berjaya mengatasi Schalke bermakna ia akan bertemu sama ada Real Madrid atau Barcelona di bumi sendiri.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.