15 Apr 2011

MASJID CIREBON INDONESIA DI BOM WAKTU SOLAT JUMAAT TADI
abu nu'man15 Apr 2011 1 Komentar

Korban Luka Bom Cirebon Berjumlah 25 Orang


Jakarta - Korban ledakan di masjid Mapolresta Cirebon ternyata tidak hanya 17 orang. Korban luka yang kini dirawat intensif di sejumlah rumah sakit terdekat itu berjumlah 25 orang. Jumlah itu bisa jadi bertambah. Dikatakan bom itu diledakkan sewaktu bilal sedang melaungkan Qamad untuk solat jumaat.

"Korbannya kurang lebih sekarang teridentifikasi 25 orang," kata Kapolda Jawa Barat Irjen Pol Suparni Parto saat dihubungi detikcom, Jumat (15/4/2011).

Suparni mengatakan, dari 25 orang tersebut mengalami luka ringan dan luka berat. Korban terdiri dari polisi dan warga sipil yang kebetulan salat Jumat di masjid tersebut.

"Ya korbannya campur-campur. Ada polisi ada masyarakat," jelasnya.

Korban pun dibawa di berbagai rumah sakit yakni Rumah Sakit Pelabuhan dan Rumah Sakit Pertamina.... kita mendoakan agar mereka yang terkorban dimasukkan dikalangan orang-orang yang shahiid dalam melaksanakan ibadah kepada Allah...
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. Takziah buat keluarga seluruh korban. Moga lulus ujian dari Allah, kematian mereka dalam husnulkhatimah. Alfatihah.

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.