27 Apr 2011

KARIPAP TERLARIS DIPASARAN
abu nu'man27 Apr 2011 2 Komentar

Sebelum balik ke rumah saya pasti akan singgah ke gerai kuih Kak Mah. Ada sorang lelaki lebih kurang sebaya dengan saya tapi lebih bergaya......ala-ala korporat ameno.

Macam biasa saya terus membeli pisang goreng dan si Mamat tu tadi dengan nada sinis di antara separuh senyum dan ketawa kecil macam orang menahan kentut meminta, "Bak karipap Siful RM3.00".

Makcik yang jual karipap itu terpinga-pinga dan menjawap, "Ni karipap yang makcik selalu jual, karipap Kak Mah."

Mamat itu sambil gelak-gelak mencelah, "Takpelah kalu takde karipap siful, bagi lah yang mana ada, tapi yang pasti karipap Seful lagi sedap."
Makcik yang jual kuih itu terpingga-pingga manakala si Mamat tu sempat menoleh pada saya terus beredar menaiki kereta yang parkir menghalang kenderaan lain......

.....Macam-macam.....
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

2 ulasan:

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.