10 Feb 2011

TERBUKTI UMNO AKUI KANDUNGAN BUKU JINGGA
abu nu'man10 Feb 2011 0 Komentar

Dulu kita nak bagi RM500 sebulan utk 4000 orang guru di Malaysia dipersoalkan yang kita membazir duit rakyat la sebab jumlah setahun RM2.4b... persoal bagi kat guru kenapa tak kat orang lain macam polis, org hospital lah.... nanti kakitangan awan lain pun nak mintak sama lah... nanti harga barang naiklah.. itulah ..inilah...

Nah sekarang depa ikut IDEA kita....wakakakaka..

Pentadbiran Najib memperuntukkan RM2.492 bilion bagi sekolah dan jabatan pelajaran di seluruh negara — dilihat langkah terbaru menarik sokongan kakitangan awam dan ibu bapa menjelang pilihan raya umum dijangkakan tahun ini.


Bantuan kewangan itu akan disalurkan kepada 16 jabatan pendidikan negeri, tujuh bahagian Kementerian Pelajaran, termasuk unit pendidikan Islam dan Institut Pendidikan Guru Malaysia.

Jabatan Pendidikan Sarawak menerima dana terbanyak, berjumlah RM394 juta manakala Jabatan Pendidikan di Putrajaya mendapat jumlah paling sedikit.

Difahamkan tujuan bantuan kewangan itu adalah untuk menunjukkan keikhlasan kerajaan “merapatkan jurang antara pelajar di kawasan bandar dan luar bandar, mereka yang miskin dan golongan berada.”

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, yang juga Menteri Pelajaran, turut mengumumkan rancangan kerajaan untuk memberi ganjaran kepada pengetua dan guru yang cemerlang, yang telah berjaya mengatasi sasaran Bidang Hasilan Utama Kebangsaan (NKRA).

Seramai 924 pengetua sekolah telah disenaraipendekkan dan akan mendapat RM7,500 setiap seorang.

Lima peratus guru daripada sekolah dipimpin pengetua-pengetua terbabit, yang menunjukkan perkhidmatan yang baik akan menerima RM1,800 setiap seorang dan guru-guru lain akan menerima RM900 setiap seorang.

“Ganjaran kewangan berdasarkan prestasi adalah sesuatu yang baru, yang mana tidak pernah dilihat dalam sejarah perkhidmatan awam kita,” katanya.

“Tetapi kami merasakan ini adalah tawaran yang baru,” kata Muhyiddin pagi ini.

Pakatan Rakyat (PR) dan juga Barisan Nasional (BN) terus berlumba-lumba menyenaraikan insentif-insentif masing-masing dalam kempen mereka menarik sokongan pengundi khususnya pengundi muda dan sokongan sokongan kakitangn awam ketika spekulasi meningkat bahawa pilihan raya kemungkinan akan dipanggil tahun ini.

... APA PUN AKU SUKA SEBAB BINI AKU CIKGU....WAKAKAKAKA
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.