16 Feb 2011

PEJABAT MPP UIA (PRO-M) DISIMBAH CAT OLEH PRO-K?
abu nu'man16 Feb 2011 0 Komentar

Sekitar 1 petang 24 Januari 2011, salah seorang urus setia program Mesyuarat Agung Tahunan terkejut terdapat kesan simbahan cat apabila sampai di pintu masuk pejabat operasi Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Islam Antarabangsa (MPP UIA).


Insiden itu amat membimbangkan beliau sehingga memanggil Exco MPP yang lain. Setelah itu, laporan kepada pihak keselamatan UIA dibuat dan pentadbiran Hal Ehwal Pelajar (HEP).

Dr Asiah selaku Ketua HEP amat terkejut tindakan tersebut dan menganggap insiden itu sabotaj kepada MPP UIA.

Lebih mengejutkan dan menyedihkan apabila terdapat juga tulisan diconteng di dinding pintu masuk pejabat.

Kata-kat yang ditulis berupa carutan yang melampaui dihambur kepada MPP UIA.

Perkataan ‘f*ck’ dan ‘babi’ disembur dengan spray di atas dinding dengan mengutuk MPP UIA amat menyedihkan kerana tidak mencerminkan peribadi yang baik kepada warga UIA serta konsep Islamisasi yang diwar-warkan kepada semua komuniti.

Perbuatan menyimbah cat itu tidak ubah menyerupai ‘along’ yang menagih hutang kepada pemiutang dan amat memalukan jika dilakukan oleh golongan terpelajar.

Selain itu, kejadian ini juga disyaki berlaku apabila rentetan poster-poster makluman tentang Mesyuarat Agung Tahunan MPP UIA turut menjadi mangsa sabotaj juga.

Poster-poster yang ditampal di sekitar UIA diconteng dengan tulisan ‘anti WUFI’. WUFI merupakan singkatan ‘We Unite For Islam’ yang menjadi trademark kepada Pro-M UIA.

Kedua-dua insiden itu dikaitkan dengan perasaan ‘kurang senang’ oleh pihak tertentu dengan prestasi yang memberangsangkan oleh MPP UIA yang diterajui oleh Pro-Mahasiswa.

Selain itu, insiden itu juga dikaitkan dengan ‘iri hati’ pihak tertentu kepada kumpulan Pro-M yang akan mengadakan mesyuarat agung pada hari ini yang mana akan mendapat sambutan baik dari seluruh mahasiswa UIA.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.