3 Feb 2011

Nik Aziz memang seorang ulama dan alim
chedet3 Feb 2011 0 Komentar

Oleh: mahmod

"

Utusan Malaysia (U/M) melaporkan hari ini 3/2/2011

”Nik Aziz telah mengeluarkan banyak kenyataan yang bercanggah dengan syarak seperti menyifatkan Tuhan sebagai samseng dan sebagainya.”

Bagi anna jika anda faham Laghotul Arabiyah- kenyataan diatas memang tidak salah dari syarak dan jelas Nik aziz itu bersifat Alim yang amat faham dan berilmu tentang sifat-safat Allah.

Memang benar dan kenyataan di atas amat tidak bercanggah dengan nama-nama Allah iaitu AL JABBAR (maha bersifat maha perkasa) AL-QAWIYYU (maha bersifat maha kuat) AL-MUNTAQIMU (maha bersifat maha memaksa) AL-QAABIDHU dan AL-MUDZILLU dan seagainya.

Amat jelas pihak akhbar U/M menggunakan pendekatan teori AGENDA SETTING THEORY bertujuan mengelirukan orang melayu dan pembaca tegar U/M. Sudah sampai masanya PERKASA mengkepalai kumpulan membuat demostrasi membantah pendekatan akhbar U/M yang jelas cuba memecahbelahkan umat melayu dan berita yang dimuatkan dalam U/M banyak pendekatan menggalakkan budaya dan sifat benci di kalangan umat melayu sendiri.

Bagi yang cuba mempersendakan Nik Aziz, sila belajar lagi ilmu hadith dan tafsir surah Al-fatihan secara mendalam dan fahami ayat-ayat tersirat dulu sebelum nak tonjolkan SIFAT KEJAHILIAH yang nyata itu.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.